Ponovo bura u BiH - Vranješ zbog tetovaže optužen za fašizam!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 29.11.2018.
23:36
Izvor: Sportske.net

Strast koju Ognjen Vranješ gaji prema tetoviranju ponovo je napravila problem reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Epa/Christian Hofer
Epa/Christian Hofer

Povezane vesti

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ognjen Vranješ veliki je zaljubljenik u tetovaže što se lako može zaključiti kada se pojavi na terenu.

Sama pasija koju Vranješ ima za tetoviranjem ne bi predstavljala problem da s vremena na vreme ne "nacrta" na svom telu nešto što uzburka duhove u multietničkoj Bosni i Hercegovini.

Tako je tetovaža koju je Ognjen Vranješ uradio još početkom jula dovela do podizanja tenzije u fudbalskoj Bosni i Hercegovini pošto se radi o liku četničkog vojvode Momčila Đujića.

Mediji u Bosni i Hercegovini izdvojili su fotografije na osnovu kojih se može zaključiti da je Vranješ pomenutu tetovažu uradio na unutrašnjem delu nadlaktice desne ruke.

Da su stvari ozbiljne svedoči i saopštenje Fudbalsko saveza Bosne i Hercegovine koji je osudio ovakav postupak reprezentativca te zemlje.

"Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrednosti za koje se zalaže NS/FS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svetu.

NS/FS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i celoj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS/FS BiH očekuje da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza
", navodi se u saopštenju FS Bosne i Hercegovine.

Ovo nije prvi put da Ognjen Vranješ tetovažom skreće pažnju na sebe i navlači gnev nesrpskog stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Bivšem fudbaleru Crvene zvezde svojevremeno je zamereno što je na telu istetovirao granice Republike Srpske zbog čega je kasnije odlučio da prepravi tetovažu.

Hoće li ovakva situacija napraviti problem Vranješu u smislu igranja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ostaje nam da vidimo na proleće. Prvotimac Anderlehta odigrao je dve utakmice za BiH u UEFA Ligi nacija i na oba meča na kojima je igrao "Zmajevi" su sačuvali mrežu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Friday, 30.11.2018
15:48

Meni je ovo logično, Đujić je bio prodana duša, četnički vojvoda pa američki agent. I Vranješ je nekada bio Srbin, sada je bosanac…

avatar
El Clásico leyendas
Friday, 30.11.2018
14:11

a da je istetovirao orica onda bi bilo ok

avatar
Sale1389
Friday, 30.11.2018
11:11

To ti je decacic, nafurani. Provaljuje se pravo, sto igras za BiH ako Si SRBENDA!

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 30.11.2018
09:40

Slazem se sa stavom FSBiH sve do posljednjeg pasusa, ne znam kako su povezali fasizam sa ljudima koji su se (bili ovakvi ili onakvi) borili protiv fasizma. Nije svakako posao fudbalskog saveza neke drzave da bistri istoriju, ali sasvim sigurno da takva tetovaza ne podrzava vrijednosti koje bi trebalo da se promovisu u BiH.

avatar
deki trbic
Friday, 30.11.2018
07:27

Treba zabraniti fudbalerima da se tetoviraju, jer ovo danas je van svake pameti celo telo istetovirano, pa kako to sve utice na mlade fudbalere i uopsteno sportiste?

avatar
barbaroga
Friday, 30.11.2018
11:49

A kako sport generalno utice na mlade ljude? Ovo je samo posledica. Kad forsiras fizikalije a ne duhovnost u ljudima naravno da ce biti sve vise, istetoviranih i nabildovanih, nepismenih bilmeza.

avatar
BenkovackiManitas31*
Friday, 30.11.2018
03:14

Izgleda ekstra

avatar
Alexander Stonsky
Friday, 30.11.2018
00:38

Ako Bog da i neđelja sveta....

avatar
Marko Ristic_fb1
Friday, 30.11.2018
05:09

Momčilo će dinarom sa šeta...