Ponovo derbi - Sećanje na ludu petoligašku trku!

Autor: Milovan Longinov
subota 17.02.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Reksam i Nots Kaunti ponovo oči u oči.

Povezane vesti

Pravi fudbalski sladokusci sa nestrpljenjem iščekuju subotnji duel 34. kola Druge lige Engleske između Reksama i Nots Kauntija. Razlog neće ležati u kvalitetu fudbalu koje će ove dve ekipe prikazati na stadionu na granici Velsa i Engleske koliko u evociranju uspomena na prethodnu sezonu kada su vodili ljute borbe za ulazak u viši rang.

Na kraju su se oba tima našla u četvrtom rangu engleskog fudbala, ali je čast da to učini direktno i sa čela tabele imao Reksam, koji je sezonu završio sa impresivnih 111 bodova. Velški tim je imao dve pobede više uz isto toliko remija manje od Nots Kauntija i zahvaljujući tome je izbegao doigravanje, koje je upravo omogućilo timu iz Notingema da se domogne četvrte lige.

Prvi prošlosezonski meč odigran u Notingemu završen je pobedom Nots Kauntija 1:0, dok je daleko važniji trijumf izvojevao Raksam na proleće i slavio na domaćem terenu 3:2.

Po mnogima je ovaj trijimf velškog tima iz 10. aprila doslovno rešio prvenstvo, a sve je moglo da krene drugačije kada su gosti iz Engleske poveli u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena kada je Džon Bostok postigao gol.

Usledio je potpuni preokret Reksama, ali se ni gosti nisu predavali pa su do izjednačenja stigli na 15 minuta pre kraja meča. Radost je kratko trajala pošto je veliko slavlje Reksamu obezbedio ubojiti engleski golgeter Eliot Li koji i ove sezone trese protivničke mreže kao lane.

U preostala četiri kola Reksamu je dvaput slavio i u isto toliko navrata remizirao što se ispostavilo dovoljnim za plasman u viši rang.

Sa druge strane, Nots Kaunti je prošao pravu dramu ne bi li izborio plasman u ligaški sistem Engleske, pa je teškom mukom savladao dve prepreke pre nego što 13. maja i zvanično slavljenički završio sezonu.

Tim iz Notingema se prilično izmučio protiv Borem Vuda kojeg je u polufinalu plej-ofa savladao 3:2 posle produžetaka, a zatim je u velikom finalu slomio mnogo ozbiljniji Česterfild posle boljeg izvođenja penala.

Najveću krizu rezultata prošle sezone Nots Kaunti je imao na prelazu između februara u mart kada je osvojio svega jedan od mogućih šest bodova, što je iskoristio Reksam da se odvoji na tabeli.

U prvom delu ove sezone.Engleske Reksam je pokazao da je bolji tim i u ovom rangu takmičenja i slavio na gostovanju protiv Nots Kauntija 2:0, a osim raspucanog Lija u strelce se upisao i Oli Palmer.

Ipak, Velšani su u velikoj krizi rezultata budući da ovaj meč dočekuju sa tri poraza u nizu, ali i dalje na sigurnom petom mestu koje vodi u plej-of za plasman u Prvu ligu. Njihov subotnji rival je u još gorem rezultatskom nizu pošto za pobedu ne znaju od početka ove godine i za vrat im diše sve raspoloženiji Njuport. 

Veliko rivalstvo iz prošle sezone svakako će imati uticaja na atmosferu uoči i na samoj utakmici u Reksamu pa se nadamo najboljem izdanju dva tima u najzanimljivijem niželigaškom meču ovog vikenda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke