Ponovo je Udineze bio tvrd orah, ali Inter ga je slomio

Autor: Nemanja Janošev
subota 18.02.2023.
22:44
Izvor: Sportske.net

Osiguran trijumf u završnici.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera pobedili su Udineze sa 3:1 (1:1) na "Đuzepe Meaci" u 23. kolu Serije A.

Ni ovog puta Udineze nije pao bez rovovske borbe. "Zebrete" su pružile odličan otpor Interu, ali po ko zna koji put ove sezone sami sebi uskaču u stomak i gube bodove.

Poveo je Inter u 20. minutu golom Romelua Lukakua sa penala, prvim ligaškim još od 13. avgusta! Zanimljivo, poslenji pogodak na "Meaci" bio mu je 23. maja 2021. upravo protiv Udinezea. 

Kada smo se već dotakli tog 13. avgusta, još jedna trivija vezana je za taj datum. Naime, tada je Udineze poslednji put ove sezone izgubio ligaški meč sa više od jednog gola razlike. Sada je taj niz okončan.

Uspeli su gosti da izjednače preko Sandija Lovrića u 43. minutu, ali nisu mogli više od toga iako su bili blizu. Naime, u 72. minutu su imali izvanrednu priliku za preokret kada je Isak Sakses vrlo slabo i neprecizno gađao iz prigodne pozicije i to u kontri "pet na tri". U rekontri, Čalhanoglu proigrava Di Marka na levoj strani, ovaj iz prve šalje u sredinu za Henrika Mihtarjana koji otvara stopalo, poput akcije na malom fudbalu i donosi novu prednost svog tima. Prelep gol.

Tu je bio kraj svih nadanja Udinezea iako su imali nekoliko opasnih napada. Lautaro se u 89. minutu iskupio za zicer koji je promašio nekoliko trenutaka pre.


Inter je tako na drugoj poziciji sa 47 bodova, dok je Udineze na 9. mestu sa 30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke