Ponovo se zeleni Južna Amerika - Dejversonove suze i Kopa Libertadores u šakama Palmeirasa!

Autor: Nemanja Janošev
subota 27.11.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net

Druga uzastopna titula prvaka Južne Amerike za Palmeiras!

EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni
EPA-EFE/Juan Ignacio Roncoroni

Povezane vesti

Fudbaleri Palmeirasa odbranili su titulu prvaka Kopa Libertadores pošto su savladali Flamengo na stadionu "Sentenario" sa 2:1 (1:0).

Uzavrela atnosfera u Montevideu došla je do usijanja kod zelenog dela "Sentenarija" kada je posle svega pet minuta po desnoj strani probio Majuke, poslao pas ka Rafaelu Vijegi za rano vođstvo Palemirasa.

Napadali su od starta branioci trofeja, tražili priliku za novi pogodak, ali kolosalnih prilika nije bilo. Nije miran bio ni Flamengo koji je pokušavao preko Gabrijela Barbose, ali popularni Gabigol nije bio dovoljno ubedljiv. Solidno je oprobao i Đorđan De Araskaeta, no promene rezultata nije bilo.

Nije delovao Flamengo kao tim koji je u trenutku u kojem su izjednačili sposoban da to učini, ali jesu. Gabgol je odigrao dupli pas sa Araskaetom koji ga je lepo izbacio u prostor, a nekadašnji napadač Intera je gađao bliži ugao Vejvertonovog gola i - pogodio! Ruku na srce, reprezentativni golman Brazila je morao bolje u ovoj situaciji, ali je udarac Gabrijela bio hirurški precizan, što ne opravdava Vejvertona.

Plejadu igrača koji su nastupali u evropskim velikanima ima Flamengo u svojim redovima. Od Gabigola, do Davida Luiza, golmana Dijega Alvesa, Andreasa Pereire, Felipea Luisa, Maurisija Isle, ali to nije nužno značilo uspeh. Upravo je jedan iz ove grupacije, tačnije Andreas Pereira, nekadašnji član Mančester junajteda načinio kardinalnu grešku koju je iskoristio rezervista Dejverson u petom minutu produžetka, nakon čega je brznuo u plač znajući da je njegov tim jednom rukom prigrlio titulu. 

I tako i bi... Trofej ostaje u Sao Paolu i drugu godinu u nizu. Ujedno, to je treća titula Kopa Libertadores za Palmeiras u istoriji kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke