Popunjen i drugi šešir za žreb Lige konferencija, Živkovićev PAOK prošao na penale!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.02.2022.
23:41
Izvor: Sportske.net

Dobili smo konačan rasplet u plej-ofu Lige konferencija, najviše uzbuđenja u Solunu.

 EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS
EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Povezane vesti

U terminu od 21 čas igrale su se još tri utakmice, a u osminu finala Lige konferencija plasirali su se Vitese, Slavija iz Praga i PAOK.

Vitese je na svom terenu savladao ekipu bečkog Rapida rezultatom 2:0 i prošao dalje, s obzirom da je u prvom meču bilo 2:1 za Rapid. Holandski tim je odlično započeo večerašnji revanš i golovima Grbića u trećem i Beroa u 19. minutu poveo sa 2:0. Taj rezultat je uspeo da sačuva do kraja meča i ne dozvoli Rapidu da eventualno izbori produžetke.

Praška Sparta je večeras eliminisana u duelu sa Partizanom, a njen gradski rival Slavija je izborila plasman u osminu finala LK posle pobede na svom terenu nad Fenerbahčeom rezultatom 3:2. Istim rezultatom Slavija je trijumfovala i u prvom meču u Istanbulu.

Šranc u 19. i Sor u 27. minutu doneli su Slaviji vođstvo od 2:0 u Pragu, a Jandas je u 39. minutu smanjio na 2:1.

Sor je svojim drugim golom rešio sve dileme oko prolaska u narednu rundu, a poraz Fenera je ublažio Beriša u 90. minutu.

Najveća drama viđena je u Solunu, gde su se sastali PAOK i Mitjiland.

Prvi meč je dobio danski tim sa 1:0, a večeras je PAOK u regularnih 90 minuta izborio pobedu od 2:1. Naš Andrija Živković je u 20. minutu doveo PAOK u vođstvo, a šest minuta kasnije Vijerinja šalje neodbranjivi projektil za 2:0. Taj rezultat ostao je na snazi sve do 84. minuta, kada je Heg smanjio na 2:1 i izborio produžetke u kojima potom nije bilo golova

Tako je konačna odluka o pobedniku morala da padne u penal-seriji, a uspešniji je bio PAOK koji je slavio sa 5:3 boljim izvođenjem jedanarsteraca. Gol odluke postigao je Kurtić u petoj seriji.

*

Tako smo  dobili kompletna dva šešira za sutrašnji žreb parova osmine finala koji počinje u petak u 13 časova.

U prvom šeširu su ekipe koje su se direktno plasirale u osminu finala, i to: Roma, LASK, Kopenhagen, Fejenord, Ren, Gent, AZ Alkmar i Bazel.

Drugi šešir čine ekipe koje su trijumfovale večeras u plej-ofu. To su: Partizan, Vitese, Slavija, Bodo, PSV, Marsej, Lester i PAOK.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke