Popušta noseća konstrukcija na Poljudu, oglasio se projektant!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.04.2021.
19:06
Izvor: Sportske.net, index.hr

Najnovija bura izazvala nova oštećenja na stadionu u Splitu.

EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

Povezane vesti

Jedan od najlepših stadiona u regionu, splitski ''Poljud'', pretrpeo je oštećenja na nosećoj konstrukciji krova, kada je jedan od nosećih stubova, zbog jake bure, ''iskočio'' iz čvorišta za koje je fiksiran.

Hrvatski mediji podsećaju da ovo nije prvo oštećenje na konstrukciji ''Poljuda'' koji je izgrađen 1979. godine, u vreme kada su širom bivše Jugoslavije građeni brojni sportski objekti.

Na primer, tih godina su samo u Srbiji izgrađeni: Hala ''Pionir'' 1973, Hala ''Čair'', Niš 1974, Stadion ''Mladost'' Kruševac 1976, Hala ''Jezero'', Kragujevac 1978, Hala ''Spens'', Novi Sad 1981. godine...

Povodom najnovijih oštećenja na ''Poljudu'', u izjavi za zagrebački ''Index'' oglasio se i projektant tog stadiona Boženko Jelić, koji tvrdi da već godinama upozorava na neadekvatno održavanje ''Poljuda''.

''Ja sam pre svega video da te štapove niko nikada nije ni oprao, sve je puno nečistoće. Grad se ne brine o svojoj imovini. Upozoravam na to već godinama i u izveštajima navodim šta je sve potrebno popraviti. Krov je problematičan, deo konstrukcije pre nekoliko godina odlomila je bura. To se dogodilo uoči utakmice i publika je bila na stadionu. Srećom, niko nije stradao. U projektu je kao osnovno opterećenje naveden vetar, bura je veće opterećenje od ljudi za Poljud'', naglasio je on.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke