Poražavajuće - Barsa je prodala pogrešnog?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.09.2020.
18:30
Izvor: Sportske.net

Ovaj čovek će i ove sezone igrati pod najvećim pritiskom.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Od kako je došao u Barselonu, Antoan Grizman je gotovo redovno na meti kritičara.

Istina, on nije ni bleda senka igrača koji je vodio Atletiko Madrid i za koga je Barselona platila astronomskih 120 miliona evra.

Grizman ne blista ni na startu nove sezone, iako je Ronald Kuman naglasio da će ga koristiti na njegovoj prirodnoj poziciji kako bi iz njega izvukao maksimum, to za sada nije slučaj.

Grizman i dalje ima "lutajuću" poziciju, iako je delovalo da je nova 4-2-3-1 kao stvorena za njega, da igra polušpica.

Ipak, Kuman tu pre vidi Kutinja, kao ofanzivnog veznog, dok je Grizman protiv Viljareala igrao kao DESNO KRILO?!

Ne zaboravite, Kuman je na promociji rekao da će Grizmana koristiti na poziciji koja mu najviše odgovara, jer "ne možeš da platiš igrača 120 miliona evra i da ga staviš tamo gde ne može da ispuni svoj potencijal".

Baner 12

Poražavajuća statistika sa utakmice protiv Viljareala pokazuje da je Grizman primio samo 25 dodavanja od svojih saigrača, što je mizerno u poređenju sa 64 dodavanja ka Mesiju, 51 ka Fatiju te 46 za Kutinja.

Najviše dodavanja Francuzu je uputio Serhi Roberto ("čak" 7), dok su Mesi i Buskets potražili Francuza po pet puta. Interesantno je da je De Jong prema Grizmanu uputio jedan jedini pas.

Ni to nije sve, statističari su izračunali da je Grizman postigao samo dva od poslednja 43 ligaška gola u 2020. godini!

Ako pogledamo šta je Luis Suarez uradio za samo 15 minuta na debiju za Atletiko, a da Barsi i dalje fali "devetka", postavlja se logično pitanje - da li je nesposobni Bartomeu prodao pogrešnog napadača?!

Na to ćemo dodati verovatno i najvažniji podatak - Grizman u Barsi ima 45 miliona evra bruto platu, dok je Suarez otišao zbog prevelike od 23 miliona...

Baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
crno-crveno
Wednesday, 30.09.2020
00:00

Suareza su prodali da bi mesi izgubio uticaj u klubu.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 29.09.2020
22:11

Sve ste ovo prepisali iz Mundo Deportivo, ali u nnjemu ni pola ne pise sve ovo sto ste netacno napisali, znaci dodavate vase neistine! Ljudi ovi sto ovo pisu lazu pa rasturaju, oni prepisuju iz spanskih medija i posle dodaju svoje neistine, zato svi treba da ignorisemo sve ove lazi, koje se ovde iznose, i to za sve klubove!

avatar
Mirjevac
Tuesday, 29.09.2020
22:09

Barca je i te kako nego dobro prodala, otarasila se visokih plata i starih igraca, sad su na red mladji igraci da se prodaju na koje se ne racuna! Kuman racuna na Grizmana, i rece da mu jos uvek trazi mesto koje mu naj bolje odgovara, posto u napad ima puno igraca, tako da ako prodaju dembelea, onda ce biti jedno mesto za Grizmana, nije Suarez pogresno prodat, njemu za godinu dana izlazi ugovor, on vise nije kao sto je bio i 33 sad ce za koji mesec 34 godina, visoka plata, problmi sa kolenima, operacije treba i drugu operaciju da izvrsi, zato se barca naj vise bojala, zbog njegovih problema sa kolena! barca je prodala Artura poosto se i onn cesto povrdjivao i to zbog hobija, tako da je barca odlicno prodala!!

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 29.09.2020
20:05

Jos jedan pokazatelj kakav je cirkus barsa, ne znaju ni sta im treba a ovo sto imaju ne znaju da koriste, ima real da ih ponizava narednih 5-10 godina

avatar
mackarela
Tuesday, 29.09.2020
22:36

Kao zadnjih deset.

avatar
P. S.
Tuesday, 29.09.2020
19:32

Ne, Bartomeu je prodao pravog. Suarez, baš kao ni Messi već par godina nije za Barsu. I ne samo da nije po ukusu Bartomea i Kumana već nije ni po ukusu velikog broja navijača Barse, koji mu zameraju što se ugojio pa ga zovu krme, što ne postiže hat-trick na svakoj utakmici, što pada pod faulom, što se valja po terenu, traži penal i svašta nešto. Štaviše neki navijači smatraju da je vatromet na utakmici protiv Viljareala bio u tu čast što se Barsa oslobodila krmeta.

Za Barsu i dobar deo navijača potrebne su nove snage poput Grizmana, Dembelea, Fatija itd. Svi znamo da je Grizman 'paklen igrač', 'veliki majstor fudbalske igre' i ne treba mu zameriti što se 'nije baš najbolje snašao', jer će uskoro početi da kida, tj. samo što nije. Eto i statistika kaže da su mu duplo manje dodavali loptu negoli Messiju, Fatiju ili Kutinju. Nažalost ne pominje se onaj drugi deo statistike koji bi nam otkrio u koliko situacija je Grizman uopšte bio u prilici da primi loptu (tj. u koliko situacija nije bio sakriven iza protivničkih igrača), a lopta nije išla njemu nego nekome drugome?

Kada bi uhvatili mušicu, otkinuli joj glavu i ubacili u praznu kutiju od sladoleda dobili bismo heat-map vrlo sličan Grizmanovom. Dembele od dolaska u Barsu nije sastavio više od 2x15 minuta bez povrede ali im se ipak daleko manje zamera negoli čoveku koji je u prošloj sezoni (uprkos povredi koja ga je odvojila od terena bezmalo pola sezone) postigao više golova negoli zajedno Dembele za malo više od tri i Grizman za malo više od jedne sezone, tj. od kako su došli u Barsu. Nije tek tako izmišljena poslovica 'tuci konja koji vuče'.

Bude li Messi u ovoj sezoni postigao manje od 50 golova, a sva je prilika da ih iz raznih razloga neće postići ni 20, dobiće dogodine sličan ispraćaj, kako od kluba tako i od navijača.

avatar
JC\'90
Tuesday, 29.09.2020
19:29

Po meni je trebala obojicu da proda i ne samo njih nego i Pikea Lenglea i Albu. Umesto Suareza i Grizmana da dovedu Lautara ili Jesusa, umesto Albe Gaju, Artura nisu smeli da prodaju. Umesto Lenglea i Pikea Upamekana i Garsiju.

avatar
Oldboy
Tuesday, 29.09.2020
22:50

A ko bi mu dao platu i platio ga koliko Barsa?

avatar
Oldboy
Tuesday, 29.09.2020
19:26

Eto u zadnjoj rečenici si sam sebi odgovorio zašto ga nije prodao