Grujićev Porto Kupom spasio sezonu, Sporting nije mogao sa desetoricom!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.05.2024.
21:45
Izvor: Sportske.net

Marko Grujić slavi večeras.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Fudbaleri Porta po treći put uzastopno osvajači su Kupa Portugalije.

"Zmajevi" su u finalu odigranom na "Nacionalnom" stadionu savladali aktuelnog prvaka države Sporting iz Lisabona sa 2:1 nakon produžetaka.

Nije ovo bila dobra sezona za Porto koji je u prvenstvu završio tek na trećoj poziciji sa čak 18 bodova manje u odnosu na Sporting, ali je odbranom trofeja u Kupu ekipa trenera Serža Konseisaa ipak slavila za kraj.

A nije dobro počelo večeras za "zamjeve". Poveo je Sporting posle 20 minuta igre pogotkom defanzivac Žerija Sent Žustea nakon što je nadvisio sve posle sjajno izvedenog kornera Pedra Konseisaa.

Porto je izjednačio posle samo pet minuta. Kardinalnu grešku načionio je defanzivac Sportinga Geni Katamo, poklonio loptu Evanilsonu, kome nije bilo teško da zatrese mrežu Dioga Pinta.

Stvari su za ekipu trenera Rubena Amorima posle značajno teže kada je na isteku pola časa igre direktan crveni karton zaradio strelac pogotka Sent Žuste.

Od tog trenutka Porto je postao veliki favorit da dođe do trofeja, što mu je na kraju i pošlo za rukom, ali tek posle produžetaka.

Gol odluke postigao je napadač "zamejva" Mehdi Taremi u 100. minutu iz penala.

Večeras slavi i srpski internacionalac Marko Grujić koji je podigao novi trofej sa klubom sa "Dragaa". Vezista je u finalu ušao u igru dva minuta pre kraja "regularnog" toka utakmice i pomogao svom timu da dođe do velikog trijumfa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke