Porto u velikom stilu rešio portugalski derbi!

Autor: Nemanja Veljković
subota 20.08.2022.
23:34
Izvor: Sportske.net

''Zmajevi'' ubedljivi u derbiju.

EPA-EFE/PAULO CUNHA
EPA-EFE/PAULO CUNHA

Povezane vesti

Fudbaleri Porta slavili su u velikom portugalskom derbiju, pošto su u 3. kolu pobedili Sporting iz Lisabona kod kuće sa 3:0.

Od početka se znalo da će ovo biti intenzivna utakmica sa mnogo nervoze, faulova i neopreznih startova, tako je i bilo.

U 11. minutu Sporting je najbliže prišao golu protivnika, kada je japanski internacionalac Hidemasa Morita raspalio po lopti u šesnaestercu, ali je stativa bila Portov saveznik. Usledio je veliki pritisak fudbalera Porta koji je trajao više od 10 minuta. Gosti su imali poteškoća da kontrolišu loptu usled brojnih napada igrača u plavo belom.

Kraj prvog poluvremena obeležila je nervozna igra na obe strane zbog čega je glavni sudija morao da pokaže čak tri žuta kartona od 40. do 42. minuta.

U 42. minutu Porto je stigao do vođstva, strelac je bio Evanilson nakon što se lopta odbila do njega posle sudara golmana Adana i igrača domaćih. Posle nekoliko minuta provere u VAR sobi, doneta je odluka da gol ostaje na snazi.

U poslednjim trenucima Sporting je imao dve velike šanse da stigne do izjednačenja, ali lopta nije prešla gol liniju, te je Porto otišao na odmor sa prednošću od 1:0.

Sporting u nastavku preti preko Pedra Pora, ali lopta odlazi pored gola. Porto je u 54. minutu propustio priliku da poveća na 2:0, šut Košte završio je tik iznad prečke.

U 74. minutu dosuđen je penal za domaću ekipu posle nesvakidašnje situacije, a Sporting je ostao sa igračem manje. Naime, Porto je imao veliku priliku, a igrač ''lavova'' Pedro Poro je u želji da spreči gol u stilu Luisa Suareza na gol liniji igrao rukom i tako zaradio direktno isključenje.

Uribe je u 78. minutu sa penala povisio rezultat na 2:0.

Četiri minuta kasnije Sporting je imao veliku priliku da smanji rezultat, ali je Diogo Košta odlično intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

U 85. minutu sudija Almeida dosudio je novi penal za zmajeve posle kontre, Adan je u šesnaestercu srušio Galena. Isti igrač stavio je loptu na kreč i preciznim udarcem povisio prednost na 3:0, što je bio i konačan rezultat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke