Prvak Evrope ne igra Mundijal - SENZACIJA zvana MAKEDONIJA! Portugalci da se zahvale nebu!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.03.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Portugalci na utakmicu od Mundijala, baš kao i Makedonija.

EPA-EFE/ESTELA SILVA
EPA-EFE/ESTELA SILVA

Povezane vesti

Portugal - Turska 3:1

Portugalci su odigrali solidno prvo poluvreme, teško da ćete pronaći bolje njihovo poluvreme u poslednjih godinu dana, a već u 15. minutu su stigli do prednosti i to preko Otavija. Bernardo Silva je šutirao i pogodio stativu, Otavio je samo natrčao na loptu i pogodio mrežu Turske za 1:0. 

Ipak, daleko od toga da su Turci došli samo da se brane, napadali su i oni, Under je imao jednu šansu, potom je Kokču, ali ih je stigla kazna. 

Diogo Žota je egzekutor odlične akcije Portugalaca, ovoga puta Otavio centrira, a fudbaler Liverpula glavom postiže gol za velikih 2:0.

Strepeli su Portugalci od 65. minuta, videli smo jednu od najlepših akcija u ovim kvalifikacijama, Portugalci su bili apsolutno izigrani i Santoš je mogao samo da nervozno klima glavom posle magije i pogotka vanvremenskog Buraka Jilmaza.

I onda novi šok za Portugalce, Enes Unal pada nakon udarca Fontea, sudija pokazuje na belu tačku, a onda šok za Tursku, Jilmaz postaje apsolutni tragičar jer je poslao loptu nebu pod oblake.

Nisu se Turci oporavili do kraja, i oni su mogli baš kao i Srbija da u finišu iznenade Portugalce, ali se to nije desilo. 

Portugalci su stigli do još jednog gola kada su Turci krenuli na sve ili ništa, Nunješ je bio strelac kada je rešio sve dileme na ovom meču. 

Italija - Makedonija 0:1

Italijani su imali sve. Čak 15 šuteva ka golu u prvom poluvremenu, Makedonci nisu ni pripretili, statistika kaže i da su u 80. minutu Italijani imali 30 šuteva ka golu, 14 kornera naspram 0 Makedonaca...

U prvom poluvremenu su se ređali Berardi i Imobile, ne zna se ko je propustio više prilika od njih dvojice, a onda je Berardi definitivno preuzeo primat po broju propuštenih šansi na ovoj utakmici, ali je sve ličilo da će ovo biti jedna od onih utakmica koje se završe kaznom za one koji propuste veliki broj šansi. 

To se i desilo u nadoknadi vremena. Aleksandar Trajkovski je doneo pobedu sa 20 i kusur metara za Makedonce. 

Gol pogledajte OVDE.

Dakle, u finalu Makedonija i Portugal. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke