Portugalci jedva za Azerbejdžanom, kiksevi Hrvatske i Francuske

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.03.2021.
22:39
Izvor: Sportske.net

Tomas Souček zvezda večeri.

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Portugala jedva je stigla do pobede protiv Azerbejdžana pošto je na neutralnom terenu u Torinu slavila sa 1:0 autogolom gostujućeg fudbalera.

Izabranici Fernanda Santosa očekivano su držali loptu i stvarali prilike, ali im realizacija nije bila na zavidnom nivou.

Štaviše, do pogotka su stigli tako što je desni bek Azerbejdžana Maksim Medvedev u 36. minutu zatresao spostvenu mrežu nakon konfuzije sa golmanom prilikom centaršuta na Kristijana Ronalda.

Iznenađenje je napravila i selekcija Slovenije, koja je u komšijskom derbiju protiv Hrvatske slavila sa 1:0 pogotkom mladog veziste Lugana Sandija Lovrića već u 15. minutu, nakon konfuzije u kaznenom prostoru vicešampiona sveta.

Kiks je načinila i selekcija aktuelnog svetskog šampiona Francuske, koja je na svom terenu odigrala samo 1:1 protiv Ukrajine.

Vođstvo "trikolorima" doneo je Antoan Grizman sjajnim pogotkom u 19. minutu, a izjednačenje gostima iz Ukrajine doneo je defanzivac PSŽ-a Presnel Kimpembe u 57. minutu nakon što ga je lopta nesrećno pogodila na putu ka mreži.

Uloga favorita opravdala je reprezentacija Belgije koja je uprkos početkom zaostatku slavila na svom terenu protiv Velsa sa 3:1.

Hari Vilson je zaledio "crvene đavole" pošto je Velšanima doneo vođstvo u 10. minut na asistenciju Gereta Bejla, ali su već do kraja poluvremena domaći preokrenuli pogocima Kevina De Brujena u 22. i Torgana Azara šest minuta kasnije.

Konačnih 3:1 postavio je Romelu Lukaku u 73. minutu sa penala.

Uprkos pobedi Belgijanci će naredno kolo dočekati na drugom mestu pošto je selekcija Češke slavila sa ubedljivih 6:2 na gostovanju u Estoniji.

U ubedljivoj pobedi gostiju najviše se istakao vezista Vest Hema Tomas Souček, strelac golova u 32, 42 i 48. minutu.

Ubedljiva je bila i selekcija Norveške na gostovanju Gibraltaru slaveći sa 3:0 u meču u kojem se, zanimljivo, Erling Haland nije upisao u strelce.

Rusija je rutinski odnela bodove sa Malte slaveći sa 3:1, a značajnu pobedu ostvarila je reprezentacija Crne Gore koja je slavila u Letoniji sa 2:1.

Domaćini su poveli u 40. minutu golom Ikaunieksa, ali je preokret Crnoj Gori obezbedio Stevan Jovetić golovima u 41. i 83. minutu.

Zanimljivo je bilo i u Finskoj gde je Bosna i Hercegovina stigla do boda protiv domaćina odigravši 2:2 zahvaljujući golu u Miroslava Stevanovića u 85. minutu.

Jedini meč koji je završen najnepopularnijim rezultatom viđen je na Kipru gde je domaći tim odigrao 0:0 protiv Slovačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Wednesday, 24.03.2021
22:50

Sam je izlizani uništio Azerbejdžan tako što im je pre utakmice rekao: 'sami sebi ćete dati gol'. 😂 Ono na šta bi defanzivci timova i reprezentacija koji igraju protiv izlizanog morali da obrate pažnju je činjenica da je izlizani ponovo u 'makazice fazi', što u prevodu znači još najmanje 60-70 razbijenih glava makazicama do sledećeg gola, tj. pre nego što se smiri, sa obzirom da mu između 2 gola makazicama treba od 87 do 120 pokušaja. 😂 I još jedan bitan detalj je da ne naprave više od 10 prekšaja na 17m od svoga gola, jer će izlizani postići gol iz slobodnjaka. Večeras je već iz petog pokušaja uspeo da prebaci živi zid, što znači da bi iz devetog ili desetog pokušaja postigao i gol iz slobodnjaka. Naravno krivi su njegovi saigrači što mu nisu obezbedili min. 15 slobodnjaka sa 17 metara i bar neki slobodnjak (bez živog zida) sa 11m gde dominira. 😂😂😂

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 24.03.2021
22:40

za mene je najvaznije da izlizani nije dao gol inace nista od spavanja veceras. :D