Posle Ćavija niz potpisa - Francuz pa zamena za Aguera?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 03.11.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Barsa mora da radi punom parom.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Ćavi Ernandes će do kraja nedelje i zvanično biti imenovan kao novi trener Barselone, ali to je samo početak potpisa na "Kamp nou".

Danas je stigla informacija da je Osman Dembele definitivno odlučio da potpiše novi ugovor i da ostane u Barseloni, te je i svojim agentima poručio da pristanu na sve uslove.

Barsa je usled finansijske krize primorana da i Dembeleu smanji platu, na šta je Francuz pristao. Potpisaće ugovor na tri godine, do 2025. uz mogućnost produžetka za još jednu sezonu.

On je u poslednjoj godini ugovora i ne želi da se rastane od kluba i ode kao besplatan, jer želi da pokaže svoj kvalitet. Dembele je sinoć prvi put zaigrao ove sezone nakon duge povrede i bio je jedan od najboljih u poslednjih 20 minuta. Njegova brzina i driblinzi su nešto na šta će se novi trener Ćavi posebno oslanjati. 

Druga zanimljiva vest jeste da Barsa radi na zameni za Kuna Aguera, koji zbog sračnih problema neće igrati sigurno do februara. Prva meta ostaje Dani Olmo, koji nije klasičan napadač, ali je po ukusu generalnog direktora Mateua Alemanija u koga Đoan Laporta ima ogromno poverenje.

Olmo je odavno prihvatio sve Barsine uslove, polaznik je "La Masije" i rado bi se vratio u matični klub. Problem će biti RB Lajpcig koji traži ogromno obeštećenje koje Barsa neće moći da plati u zimskom prelaznom roku. 

I dalje je opcija Rahim Sterling, ali je on plan B i takođe je moguće da dođe samo kao pozajmljeni igrač iz Sitija, iako nije ni on klasičan napadač. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke