Posle otkaza, oglasio se i Benitez

Autor: Sportske Net
nedelja 16.01.2022.
21:38
Izvor: Sportske.net

Opravdao se Španac.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Posle zvničnog obaveštenja Evertona da je raskinuta saradnja sa Rafaelom Benitezom, oglasio se i španski stručnjak. 

On je istakao da su finansije i povrede fudbalera uticale na njegov uspeh sa "karamelama".

"Znali smo da neće biti lako, da je pred nama veliki izazov, i emotivno i u sportskom smislu. Moja ljubav prema ovom gradu, Mersisajdu i njegovim stanovnicima, podstakli su me da prihvatim ponudu. Ali tek kada uđete unutra sgvatite težinu zadatka. Od prvog dana, moj tim i ja smo radili kao i uvek, potpuno posvećeno. Nije samo rezultat bio naš cilj, već i da osvojimo srca ljudi.

Ipak, finansijska situacija, a onda i povrede, učinili su sve težim. Ubeđen sam da bi sve bilo bolje sa povratkom igrača i dolaskom pojačanja.

Put do uspeha nije lak i nažalost, u fudbalu se danas traže rezultati odmah i sve je manje strpljenja. Nesrećne okolnosti su odredile rezultate i za nas nije bilo moguće da nastavimo ovaj projekat.

U svakom slučaju, želim da se zahvalim upravi, članovima tima i igračima, kao i onim navijačima koji su nam pružali podršku u ovom periodu. Evertonu želim se najbolje", stoji u saopštenju. 

Everton je 16. na tabeli Premijer lige, mesto iznad zone ispadanja u kojoj je prvi Norič, sa šest bodova manje od "karamela".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke