Posle Partizana, AEK izbacio i Ukrajince i ušao u Ligu Evrope! Prošao i HJK, drama u Litvaniji!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.08.2022.
20:27
Izvor: Sportske.net

Uspešno leto za Kiprane.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Fudbaleri AEK-a iz Larnake plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su i u revanš meču bili bolji od ukrajinskog Dnjipra.

Ekipa koja je u prethodnoj rundi kvalifikacija eliminisala Partizan je večeras slavila na svom terenu sa ubedljivih 3:0, što joj je bilo i više nego dovoljno za prolaz u grupu, imajući u vidu da je pre sedam dana AEK i u gostima slavio sa 1:0.

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno ko ide dalje. Đurčo je u 21. minutu doveo AEK u vođstvo, a prednost je duplirao Rafa Lopes u 45. minutu. Konačnih 3:0 je u 78. minutu postavio Englezu.

Plasman u Ligu Evrope izborio je i finski HJK Helsinki koji je posle pobede u prvom meču od 1:0 večeras remizirao u gostima protiv danskog Silkeborga.

HJK je poveo u 40. minutu golom Abubakarija, a izjednačio je Feliks u 75. minutu za konačnih 1:1.

Za to vreme, igrali su se produžeci u duelu Žalgirisa i Ludogoreca. Bugarski tim je prvi meč dobio sa 1:0, a večeras u Viljnusu na kraju 3:3, što je rezultat koji Ludogorec vodi u Ligu Evrope.

Regularni tok meča završen je rezultatom 3:2 za Žalgiris, a gol odluke postignut je u poslednjem minutu drugog produžetka, kada su gosti iznudili penal, a realizovao ga je Verdon za konačnih 3:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke