Posle Pjanićeve ispovesti, mnogi navijače traže otkaz za Kumana?!

Autor: Milovan Longinov
subota 04.09.2021.
08:30
Izvor: Sportske.net

Pokrenuta je lavina.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Miralem Pjanić je napustio Barselonu i pokazao kakav je "džek".

Bez medijske pompe pristao je na znatno smanjenje plate od čak 60%, a potom je otišao u Bešiktaš kako bi radio ono što najviše voli i u čemu je najbolji - igrao fudbal. 

Pjanić je do kraja priželjkivao povratak u Juventus, ali kako je to bila nemoguća misija, pošto nije otišao Aron Remzi, reprezentativac BiH je otišao u Tursku. Igraće Ligu šampiona, boriće se za titule i što je najvažnije - igraće redovno.

Teško je objasniti šta se tačno dogodilo sa Pjanićem, ali jedno je sigurno - Ronald Kuman je i u njegovom slučaju pokazao koliko je tvrdoglav i koliko ni zbog čega ne menja svoje mišljenje. Takav karakter ne sme da bude na klupi jednog giganta kakav je Barselona. 

Pjanić je praktično sklonjen u februaru nakon utakmice sa Pari Sen Žermenom, u kojoj je u igru ušao pri ogromnoj prednosti Parižana. Nakon toga, praktično više nije ni igrao. Po dolasku u Istanbul, otvorio je dušu u intervjuu za špansku Marku. 

"Kuman me nije poštovao. Uvek sam želeo da mi se stvari kažu direktno u lice, a ne ćuti i iza leđa radi ili mi se obraća kao 15-godišnjaku. Još uvek ne razumem šta se desilo. Igramo u Torinu, vodimo 2:0 i ja igram vrhunski meč. Nakon toga, ne dobijam uopšte priliku u La Ligi, ne razumem zašto. Tražio sam odgovore, nikada ih nisam dobio. Ni danas mi nije jasno šta je Kuman želeo od mene. Nije ni pokušavao da mi objasni bilo šta, da mi kaže šta želi od mene. Molio sam ga da mi pojasni šta želi tačno od mene, šta očekuje i kako da radim na treninzima da bih se  uklopio. Na kraju je rekao da mu je potrebno 17-18 igrača da osvoji titulu, ali meni konkretno ništa nije pričao. Najviše me razočaralo što trener uopšte nije pratio kako ja treniram. Sa njim sam prvi put u karijeri doživeo takve stvari", rekao je Pjanić.

On je ipak istakao da se ne kaje što je došao u Barselonu i da se ne kaje što je otišao u Bešiktaš.

"Naravno da se ne kajem što sam potpisao za Barselonu. U životu se dešavaju stvari koje moraju da se dese. Ja sam borac i takmičar i nastaviću da se borim. Najvažnije mi je da igram fudbal i zato sam izabrao Bešiktaš. Dostigao sam potreban nivo da igram za Barsu ili Juventus. Znam da sam mogao da igram za ovaj tim, samo mi nije pružena adekvatna prilika da poomgnem", rekao je Pjanić. 

On se osvrnuo i na svoju odluku da pristane na znatno smanjeje plate pre odlaska u Istanbul.

"Posle svog sina, najviše volim fudbal. Novac jeste bitan, ali ne toliko. Ja samo želim da igram, svestan sam koliko mogu. Nadam se da će Barselona u budućnosti imati dobre rezultate. Želim da moji saigrači osvajaju trofeje, oni to zaslužuju. Imaju veliki kvalitet, ali je finansijska situacija jako teška. Nije bila moja briga, rekao sam im da imam još tri godine ugovora i da se može svašta desiti. Ali, mučio sam se i odlučio da odem. Nažalost, nisam bio jedini, moju situaciju su imali i Umtiti, Puđ, Firpo. Nisam igrao od februara do maja, a to me je slomilo", zaključio je Pjanić. 

Nakon ovog intervjua, društvene mreže, odnosno forumi sa Barsinim navijačima su se "zapalili". Masovno su svi na strani Pjanića i smatraju da ovakav čovek nije dostojan Barsine klupe. Kuman će i bez ovoga biti pod ogromnim pritiskom, jer je ostao bez Mesija i Grizmana, Fati, Dembele i Aguero su još uvek povređeni, a slede dve  teške utakmice sa Seviljom i Bajernom. 

Deluje da bi Kuman mogao da ostane bez posla tokom jeseni, ali, da sačekamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke