Posle policije, vojske i profesora, vakcinacija u Italiji obavezna i za fudbalere?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.11.2021.
23:42
Izvor: Sportske.net, Beta

​ Fudbalski savez Italije razmišlja da od vlade zatraži da uvede obaveznu vakcinaciju protiv korona virusa za igrače, izjavio je danas predsednik saveza Gabrijele Gravina.

EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Novom uredbom italijanske vlade od ove nedelje vakcinacija je obavezna za policiju, vojsku i sve zaposlene u školama. Ranije su vakcine bile obavezne samo za zdravstvene radnike i zaposlene u staračkim domovima.

Gravina je rekao da je već zatražio od udruženja igrača i šefova različitih liga u Italiji da podstaknu svoje članove da se vakcinišu, ali da bi mogao da ode i korak dalje.

"Imamo oko 4-5 odsto igrača koji nemaju zeleni sertifikat, ali neki od njih ga nemaju jer su primili neku od vakcina koje nije priznata u našoj zemlji", rekao je Gravina.

"Ako se pojave brojke koje ugrožavaju fudbal, tražićemo od vlade ad hok uredbu kao što je, na primer, uradjeno sa zaposlenima u školama. I pored svih protokola, ako nevakcinisani idu u istu svlačionicu kao i ostali, rizik je veoma velik. Ne možemo sebi da priuštimo još jedan debakl posle svih žrtava koje smo podneli", dodao je on.

Italijanski zeleni sertifikat sadrži dokaz o vakcinaciji, negativnom testu ili preležanom virusu. Novom uredbom, vlada uvodi "pojačani" zeleni sertifikat koji isključuje mogućnost da se pokaže negativan test za ulazak na odredjena mesta, uključujući i fudbalske stadione počev od 6. decembra.

Sa sve većim brojem slučajeva zaraze širom Evrope, zbog čega su neki stadioni ponovo zatvoreni za navijače, Italija se nada da će joj nove mere omogućiti da zadrži svoje stadione na 75 odsto kapaciteta.

"Slažem se sa inicijativom vlade. To je jedini način da zaštitimo naših 75 odsto", rekao je Gravina.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.