Posle Sadika ''potop'' - Od kada je otišao, Almerija više ne daje golove! Šta je sa Milovanovićem?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.10.2022.
11:18
Izvor: Sportske.net

Almerija je dobro zaradila njegovim transferom u Sosijedad, ali je na terenu mnogo izgubila.

EPA-EFE/Carlos Barba
EPA-EFE/Carlos Barba

Povezane vesti

Prošlo je mesec dana od kada je bivši napadač Partizana Umar Sadik iz Almerije prešao u Sosijedad za 20 miliona evra i već su vidljive posledice tog transfera.

I to prilično ozbiljne posledice po Almeriju koja bez Sadika u timu ne samo da ne može da osvoji nijedan bod u Primeri, nego od njegovog odlaska još uvek nije postigla nijedan gol!

Podsetimo, Sadik se od Almerije oprostio golom za pobedu nad Seviljom od 2:1 krajem avgusta, a od tada je Almerija odigrala još četiri utakmice u šampionatu Španije, doživela sva četiri poraza, bez ijednog datog gola. Ta serija poraza počela je u Valjadolidu, gde je Almerija izgubila sa 1:0, zatim je na svom terenu poražena istim rezultatom od Osasune, pa još jednom u gostima, takođe sa 1:0 od Majorke, da bi preksinoć pretrpela debakl u Bilbau - 4:0. U sledećem kolu Almerija će dočekati ekipu Rajo Valjekana i to će biti prilika da se ova očajna serija prekine. Posle sedam odigranih kola Almerija ima samo četiri postignuta gola (dva su Sadikova), a ako joj je za utehu, Elče je postigao samo dva, dok je Kadiz postigao jedan jedini gol na sedam utakmica.

Nažalost, Sadik se u međuvremenu povredio posle sjajnog starta i u Sosijedadu, u čijem dresu je postigao gol protiv Atletika, a njegov naslednik u dresu Almerije bi u perspektivi trebalo da bude još jedan bivši napadač Partizana, mladi Marko Milovanović koga je Almerija ovog leta platila crno-belima 3.5 miliona evra.

Posle Sadikovog odlaska on je počeo da dobija šansu ''na kašičicu'', odigrao je 14 minuta protiv Valjadolida, pa minut protiv Osasune, a zbog povrede u petak nije igrao u Bilbau. U svakom slučaju, neće mu biti nimalo lako da nastavi ono što je Sadik započeo u Almeriji...

Sadikov Sosijedad večeras od 18.30h gostuje u Đironi. Odlična je kvota u AdmiralBet-u na pobedu gostiju, čak 2.55. Na Đironu je još veća - 3.38!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke