Posle strašnih nereda, određen novi termin za utakmicu Marseja i Liona

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.11.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Utakmica Olimpika i Liona, koja je ranije odložena kada su navijači kamenovali klupski autobus Liona, odigraće se 6. decembra u Marseju, saopštila je danas Francuska fudbalska liga.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Datum je i ranije bio poznat, ali ne i mesto odigravanja, što je dovelo do zategnutih odnosa dva kluba.

Utakmica je trebalo da se igra 29. oktobra u Marseju, ali su navijači domaćeg Olimpika kamenovali autobus koji je prevozio igrače i stručni štab Liona na stadion Velodrom. Trener Liona Fabio Groso povređen je u incidentu, kada je zadobio posekotine na licu, zbog čega je utakmica odložena.

Takmičarska komisija odredila je da će se utakmica igrati na Velodromu,"na osnovu informacija i garancija" nadležnih.

Disciplinska komisija objavila je u sredu da neće pokrenuti disciplinski postupak zbog incidenta, pošto se sve dogodilo "na javnim putevima".

Lion je danas saopštio da će se žaliti na tu odluku i naveo da se u njoj nedvosmisleno ukazuje da se Liga oslobađa odgovornosti. Lion je apelovao da "ovi neprihvatljivi događaji ne ostanu bez odgovora".

Disciplinska komisija lige je takođe pokrenula istragu nakon što su se uvrede na rasnoj osnovi mogle čuti na parkingu ispred stadiona, a prijavili su ih navijači Liona. Odluka se očekuje 22. novembra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.