Poslednje kolo Primere odlučuje - borba za opstanak i LK još traje

Autor: Filip Rodic
nedelja 28.05.2023.
21:07
Izvor: Sportske.net

Dok je na vrhu mirno, na dnu je prava "zabava".

EPA-EFE/ Borja Sanchez-Trillo
EPA-EFE/ Borja Sanchez-Trillo

Povezane vesti

Devet utakmica Primere odigrano je od 19:00 sa akcentom na borbu za opstanak i sedmo mesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Osasuna i Atletik Bilbao su završili svoje duele protiv Hetafea, odnosno Elčea, porazima u poslednjem minutu tako da ostaju izjednačeni sa 50 bodova na tabeli i poslednje kolo će biti presudno za određivanje koji je poslednji tim koji će igrati neko evropsko takmičenje iz La Lige. Preti im Đirona sa bodom manje.

Atletik Bilbau je u minimalnom porazu presudio Lukas Boje u drugom minutu sudijske nadoknade, kiks Baskijaca koji ih može koštati.

Hetafe je pobedio 2:1 Osasunu, pobednički gol delo je Haima Mate u 90. minutu, kruna preokreta domaćih. Avila je doneo Osasunu u vođstvo u drugom minutu, pa je  izjednačio Latasa u 39. minutu.

Osasuna i Đirona igraju meč sezone u poslednjem kolu i čekaju rezultat na susretu Real Madrid-Atletik Bilbao.

Kadiz se minimalnom pobedom 1:0 nad Seltom odmakao sa 41 bodom od zone ispadanja, na čijem vrhu je Real Valjadolid sa 39 bodova. Ekipa Valjadolida je odigrala bez golova sa timom iznad Almerijom, koja je tek na bod više, tako da su propustili priliku da se nađu u boljoj poziciji pred 38. kolo.

Barselona je lako završila posao sa Majorkom 3:0, blistao je Ansu Fati sa dva gola u prvom poluvremenu, u prvom i 24. minutu. Treći je delo Gavija u 70. minutu, ujedno asistententa kod Fatijevog prvog gola.

Majorka je od 14. minuta igrala sa igračem manje, pošto je direktan crveni karton dobio Amat Ndiaje.

Barselona je na prvom mestu sa 88 poena, i od ranije je obezbedila titulu prvaka Španije. Majorka je na 12. poziciji sa 47 bodova.

U poslednjem kolu, Barselona će gostovati Selti, dok će Majorka dočekati Rajo Valjekano.

U istom terminu, Atletiko Madrid je kao domaćin pobedio Real Sosijedad sa 2:1.

Strelci za Atletiko bili su Antoan Grizman u 37. i Nahuel Molina u 73. minutu. Gol za Sosijedad postigao je Aleksander Sarlot u 88. minutu.

Atletiko je treći sa 76 bodova, a Sosijedad je četvrti sa osam bodova manje.

Betis je u gostima pobedio Đironu sa 2:1, i sa 59 bodova obezbedio je šesto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Dvostruki strelac za Betis bio je Borha Iglesijas u 47. i 77. minutu. Za domaćina je zatresao mrežu Migel Gutieres u 36. minutu.

Đirona je deveta sa 49 bodova, i u poslednjem kolu pokušaće da se domogne pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke