Poslednji apel Čeferina Englezima - "Gospodo napravili ste veliku grešku!"

Autor: Stefan Matić
utorak 20.04.2021.
12:30
Izvor: Sportske.net

Klubovi su na potezu.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

I današnji dan biće obeležen sukobima, saopštenjima na relacija Evropska Superlig - ostatak sveta. 

UEFA, kao i najugroženija zbog obesmišljavanja LŠ i LE ukoliko ESL projekat zaživi, preti i najvećim kaznama. Predsednik evropske kuće fudbala Čeferin je najavio suspenzije osnivačkih klubova, Slovenac je išao i korak dalje te zapretio kako reprezentacije neće moći da računaju na igrače iz "izgredničkih" klubova za naredni EURO. 

Pitanje je koliko je to moguće, danas je predsednik UEFA kuće imao pomirljiviji ton. Posle tvrdnji da ih je pandemijska kriza samo učvrstila i ojačala, Čeferin se obratio i vlasnicima engleskih klubovima. 

"Gospodo napravili ste ogromnu grešku. Neki će reći da je pohlepa, drugi prezir, arogancija ili kompletno neznanje o fudbalskoj kulturi Engleske. Ustvari i nebitno je. Ono što jeste bitno da postoji i dalje vreme da promenite mišljenje. Svako pravi greške. Engleski navijači zaslužuje da ispravite svoje mišljenje", izjavio je Čeferin. 

Ovakve vesti dolaze posle engleskih natpisa da se dva kluba predomišljaju oko učešća u ESL posle opšte uzbune navijača, medija i planetarno poznatih ličnosti. Za sada ne postoje potvrde, ali spekuliše se da su to možda Mančester siti i Čelsi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke