Poslednji dan PL - Ovo su mogući raspleti!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 22.05.2022.
09:20
Izvor: Sportske.net

Englezi danas stavljaju zavesu...

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Hoće li Haland stići u šampionski Siti?

Videćemo danas, na putu Gvardioli stoji Stiven Džerard koji će učiniti sve da Liverpulu daruje titulu, za to je potrebno da ostane neporažen na "Etihadu" u nedelju popodne. To bi bilo ravno čudu, pre svega jer je razlika u kvalitetu osetna, mada su namučili šampiona u Birmingemu. Na tradiciju na ovom gostovanju bolje da se ne osvrću, poslednji put ostali su neporaženi posle 15 godina. Ali, kako rekosmo Stivi Dži bi sa nekih pedesetak kilometara udaljenosti od svog Mersisajda mogao da podari ono što nije uspeo kao igrač, titulu Redsima. Ovo podrazumeva naravno da na "Enfildu" Liverpul savlada Vulvse i u foto-finišu nokautira "Građane".

Rasplet nas čeka i oko četvrtog mesta. Arsenal se slomio pred pritiskom u ponedeljak na severu, izgubili su od "Svraka", pa kako stoje stvari nećemo gledati Sent Toteringem ove sezone. I ne samo to, ta činjenica da bude ispred Arsenala na tabeli bi značila povratak Totenhema u Ligu šampiona i novi podvig u režili Antonija Kontea.

Priča je jednostavna, "Pevci" moraju da pobede poslednjeg dana otpisane "Kanarince" u Noriču, najgori tim lige. Arsenal se ne pita, i pobedom protiv Evertona na "Emirejtsu" poslednjeg dana sezone, osuđeni su da čekaju vesti iz Norfolka. 

Ako Vest Hem dobije u Brajtonu, Mančester Junajted će morati da izjednači taj rezultat u Londonu protiv Palasa kako bi zadržao šesto mesto i plasman u LE, inače bi na kraju mogli da završe u Ligi Konferencija.

Posle zaostalih mečeva sredinom nedelje, na dnu je ostalo samo jedno pitanje, Everton se izvukao, ko će uz Votford i Norič u niži rang, Lids ili Barnli. 

Oba tima imaju 35 bodova, pitaju se "Klaretsi" čija je gol razlika neuporedivo bolja. Dakle, ako Barnli dobije Njukasl na svom "Turf Moru" zadržaće status premijerligaša. Lids gostuje Brentfordu, u Engleskoj popuštanja nema, pa iskreno, teško je očekivati da osvoje bodove u Londonu protiv odličnih "Pčela". Sve u svemu, po nama će Lids u niži rang.

AdmiralBet ima kvote za poslednji dan sezone, po nama pobede Sitija i Totenhema neće doći u pitanje, a Lids neće dobiti Brentford.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke