Poslednji put kada je Luka Jović učestvovao kod dva gola Evropa je poludela!

Autor: Nemanja Janošev
subota 04.12.2021.
23:57
Izvor: Sportske.net

Čekali su u Madridu veoma dugo na njega, da li će ga dočekati?

EPA-EFE/Javier Etxezarreta
EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Povezane vesti

Srpski reprezentativac i napadač Real Madrida Luka Jović imao je ključan doprinos u pobedi svoje ekipe nad Sosijedadom u San Sebastijanu (0:2).

Karlo Anćeloti je bio prinuđen da se osloni na Jovića nakon povrede Karima Benzeme i njegovog napuštanja igre, a srpski napadač je znao kako to da mu vrati. Asistencija za Vinisijusa, pa pogodak, prvi posle februara 2020. godine u dresu Reala za trijumf Madriđana u Baskiji.

No, kada je poslednji put Luka Jović sa dva gola učestvovao u klupskom i reprezentativnom fudbalu? Bilo je to početkom godine, 17. dana januara 2021. Jović je tada po drugi put debitovao za Ajntraht iz Frankfurta pošto ga je Real prosledio na pozajmicu, a on je za pola sata postigao dva pogotka Šalkeu u trijumfu od 3:1.

Tada je Evropa naprosto poludela. Španski mediji su pisali o tome da je Jović nepravedno zapostavljen od strane tadašnjeg trenera Zinedina Zidana i već počeli da najavljuju njegovu sjajnu polusezonu i povratak u Madrid na velika vrata. Ipak, još samo dva puta do kraja sezone je uspeo da zatrese mrežu u dresu nekadašnjeg kluba, stagnirao je i bilo je jasno da će Karim Benzema biti neprikosnoven i kod novog stratega Karla Anćelotija. Do duela sa Sosijedadom, odigrao je svega 73 minuta u La ligi bez ikakvog učinka, a sada je za istu minutažu imao impresivan učinak.

Sa ovom partijom, Jović bi konačno mogao da se pokrene. Videlo se rasterećenje u njegovoj igri nakon što je imao doprinos. On je svoj talenat pokazao u Ajntrahtu, ali Real je klub koji ne prašta propuštene prilike. Osvrnućemo se na staru narodnu: "Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane", pa se nadamo da će Luka Jović dobiti šansu italijanskog stručnjaka u odusstvu Benzeme i uspeti da je iskoristi u narednim mečevima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke