Potišteni Murinjo otkrio zašto je odbio da bude selektor Portugala i Engleske!

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 15.02.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Teško je podneo rastanak sa Romom.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Žoze Murinjo je rekao da odbio da postane selektor reprezentacije Portugala zbog posla u Romi, koja ga je nedavno otpustila sa mesta trenera.

Murinjo je dobio otkaz u Romi sredinom januara posle više od dve godine provedene na klupi tog tima, a u karijeri je još predvodio i Benfiku, Leiriju, Porto, Čelsi, Inter, Real Madrid, Mančester junajted i Totenhem.

Portugalac je teško podneo rastanak sa Rimljanima, a o tome je govorio u intervjuu koji je dao Riju Ferdinandu.

"To je bila odluka uprave. Morate to da poštujete i tu nema diskusije. Verujem da su navijači srce tima, srce ekipe, ali kad uprava odluči nešto, to mora da se poštuje. Mogu da kažem da je ovo nešto što me je bolelo više od drugih odlazaka, jer sam dao sve, dao sam srce. Odbio sam neke velike ponude da bih ostao, odbio sam da budem selektor Portugala. Odbio sam i klubove iz Saudijske Arabije, imao sam velike ponude i to ne krijem. Bio sam povređen posle odlaska iz Rome jer sam osećao da sam dao puno radosti navijačima. Ovo je prvi put da se osećam drugačije kad sam napustio klub", istakao je Murinjo i dodao da je u svojoj karijeri odbio ponudu da postane selektor Engleske:

"Odbio sam 2007. godine englesku reprezentaciju, mogao sam da budem i trener vašeg nacionalnog tima. Imao sam ponudu na stolu, ali sam je odbio", istakao je portugalski stručnjak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke