Potop Borusije - čin drugi, Lajpcig jedva protiv drugoligaša

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 19.01.2022.
20:22
Izvor: Sportske.net

Posle Dortmunda "pukao" i Menhengladbah.

 EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha doživeli su debakl na gostovanju Hanoveru 3:0 u osmini finala Kupa Nemačke, samo dan nakon što je istoimeni tim iz Dortmunda položio komplje protiv Sankt Paulija.

Junak pobede Hanovera bio je dvostruki strelac Maksimilijan Beier, strelac golova u četvrtom i 51. minutu.

Između dva gola talentovanog fudbalera strelac je bio Sebastijan Kerk sa penala u 36. minutu i tako zapečatio sudbinu gostiju iz Menhengladbaha koji su i u Bundesligi na svega četiri boda od zone ispadanja.

Već u subotu ih očekuje teško gostovanje petoplasiranom Union Berlinu i biće interesantno videti hoće li imati pravu reakciju na debakl u Hanoveru.

U drugom meču odigranom u istom terminu, Red Bul Lajpcig je zabeležio rutinsku pobedu na svom terenu protiv drugoligaša Hanze iz Roštoka 2:0.

Strelac vodećeg gola u meču na severu Nemačke bio je Jusuf Poulsen već u šestom minutu meča, a konačan rezultat uspostavio je Dani Olmo na osam minuta pre kraja regularnog dela igre.

U večernjem teminu kompletiraće se četvrtfinalisti. Herta dočekuje Union Berlin u gradskom derbiju, dok će Frajburg gostovati Hofenhajmu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke