Potpredsednik FS Bugarske: ''Je li samo Krstajić kriv? Nije baš tako!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.10.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Dobio je pohvale za to, ali sprema mu se zamena.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Nekadašnji reprezentativac Bugarske iz one slavne generacije devedesetih godina prošlog veka, Emil Kostadinov, danas obavlja funkciju potpredsednika Fudbalskog saveza Bugarske.

Rezultati koje danas postiže njihov nacionalni tim daleko je od nivoa iz vremena kada je Kostadinov igrao, a posle poraza od Litvanije na svom terenu očekuje se promen selektora, sroskog stručnjaka Mladena Krstajića kojui je ovih dana na udaru kritika bugarske javnosti.

Ipak, Kostadinov ima razumevanja za Krstajićevu strategiju u ovim kvalifikacijama.

"Je li samo on kriv? Nije baš tako, razlozi su kompleksni. Poslednjih 4-5 utakmica je bila velika rotacija igrača i to je uticalo na negativne rezultate.

Njegov cilj je bio da podmladi ekipu, imao je hrabrosti da to uradi, ali na kraju ne može se samo sa mladim igračima'', rekao je Kostadinov za BHT.

Ipak, on je najavio održavanje sednice Izvršnog odbora koji bi najverovatnij trebalo da donese odluku o novom selektoru.

''Sledeći selektor, ako ga bude, mora da nastavi podmlađivanje, jer ima mnogo kvalitetnih mladih igrača u ovom timu i da učini da ekipa igra dobar fudbal i pobeđuje. Ne bi trebalo da bude eksperimenata, nego oslanjanja na ljude koji zaista imaju kvalitete da igraju u reprezentaciji. Ima mnogo fudbalera, ali malo njih živi od fudbala'', rekao je on i nagovestio da će sledeći selektor biti Bugarin.

Na pitanje da li će Krstajić završiti kvalifikacije i da li će pre toga biti održan Izvršni odbor, Kostadinov je odgovorio: 

''Mislim da će biti pre toga''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke