Potpuno neočekivano - Varan završio sa Francuskom!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 02.02.2023.
13:00
Izvor: Sportske.net

Tek mu je 29 godina.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Sjajni francuski štoper Rafael Varan potpuno iznenadno odlučio je da zavrpi reprezentativnu karijeru, javljaju mediji u Francuskoj.

Štoper Mančester junajteda ima tek 29 godina, godinama igra na najvišem nivou, a tek ulazi u zenit karijere, ipak više mu nije do igranja za "trikolore".

Varan je bio nezamenljiv u timu selektora Didije Dešana na prethodna dva Mundijala na kojima su Francuzi stigli do finala. 

U Rusiji 2018. godine Varan je komandovao odbranom svetskih prvaka, dok mu je u Kataru prošle godine nakon jedanaesteraca izmakla nova svetska kruna.

Sjajni defanzivac je debitovao za Francusku još 2013. godine u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu protiv Gruzije kada je njegova reprezentacija slavila sa 3:1. Debi na velikom takmičenju Varan je upravo imao na šampionatu sveta u Južnoj Americi.

Dve godine kasnije Francuska je bila domaćin EURO-a i stigla sve do finala gde je Portugalija bila bolja, a na tom putu važnu ulogu imao je Varan. On je sa reprezentacijom osvojio i Ligu nacija 2021. godine.

Kada se podvuče crta Varan je odigrao 93 utakmice za Francusku, postigao pet golova, osvojio Mundijal i Ligu nacija, igrao finale Evropskog prvenstvo. 

Jasno je, neće imati za čim da žali.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke