Potvrđena Milanova prodaja, u stranim rukama kao i većina Serije A!

Autor: Boris Jovanović
subota 21.05.2022.
09:03
Izvor: Sportske.net

Arapi odustali, novi vlasnik se zna...

EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA
EPA-EFE/FILIPPO VENEZIA

Povezane vesti

Milan čeka promena vlasnika, ali ne onog kome su se navijači nadali. Naime, bahreinski Investkorp je odustao, jednostavno nisu želeli da licitiraju sa američkim RedBirdom.

O čemu se radi?

Prva ponuda Arapa je bila milijardu evra, stigli su do 1.2, ali kada su Amerikanci podigli cenu na 1.3, plus akcije sadašnjem vlasniku Eliotu koji bi bio manjinski deoničar, priča je bila gotova.

Ko je RedBird?

U pitanju je investicioni fond koji je pre osam godina osnovao Džerald Kardinale. On je nekadašnji partner u Goldman Saksu, bogatstvo mu se procenjuje na milijardu evra, osnovao je privatni investicioni fond, koji podržava brzo rastuće kompanije, upravljaju sa oko četiri milijarde evra, i treći su najveći deoničar Fenvej Sporta, grupe koja kontroliše Liverpul, Boston Seltikse, Red Sokse...

Šta ovo konkretno znači za Milan?

Pre svega sveži kapital, sasvim sigurno izgradnju novog stadiona, Eliot je doveo klub na nivo funkcionisanja prema tržišnim principima, Amerikanci će tražiti profit, ali biti spremni da ulože.

Kardinale drži i francuski Tuluz, ima zajedničke poslove sa porodicom Fridkin, vlasnicima Rome, pa Serija A lagano prelazi u ruke Amerikanaca. Podsetimo Bolonja, Fiorentina, Roma, Parma (Serija B), Atalanta, Venecija, Đenova (Serija B) imaju severnoamerički kapital, dok je Inter u kineskim rukama. 

Klozing, odnosno preuzimanje Milana od strane RedBirda je najavljeno za dva meseca, ali Maldini i Masara ostaju na svojim pozicijama, pa će prelazni rok teći bez problema.

Milan sutra u Sasuolu igra za titulu, prvu od 2011. dovoljan im je bod sa poslednjeg meča i biće prvaci. AdmiralBet nudi dobre kvote na rasplet u Italiji, a mi bismo savetovali x na "Mapeiju", remi vredi 5.00 i znači "Skudeto" za Rosonere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke