Pouzdano? Poketino blizu kraja!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 06.02.2022.
10:12
Izvor: Sportske.net

Pitanje tajminga, moglo bi biti brže od očekivanog...

CHRISTOPHE PETIT TESSON
CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Izgleda da je Mauricio Poketino rešio i da će na kraju sezone napustiti Pari Sen Žermen. Navodno, on se već poverio bliskom okruženju da nema nameru da posle leta ostane u Parizu. Nada se pozivu Ragnika, odnosno Mančester Junajteda, ali je u igri i trener Ajaksa, Ten Kate, čak se priča da bi "Đavoli" radije njemu pružili šansu.

Svejedno, to neće uticati na odluku Poketina, koji želi sebi da otvori opcije, siguran je da će dobiti šansu da se vrati u Englesku i preuzme neki od klubova PL.

Argentinac ima ugovor do 2023. godine, ali mu se ne sviđa, kao ni prethodnim trenerina Leonardova samovolja u nekim situacijama, praktično on nije selektirao ekipu, a sa druge strane, rezultati se mere jedino kroz Evropu.

Ispadanje iz kupa je dodatno produbilo sumnju u Dohi u njegove kvalitete, ali nije dovođen u pitanje status Poketina, niti se raspravljalo o njegovoj smeni kako su tvrdili neki francuski mediji.

On je za sada siguran do leta, ali bi rano ispadanje u Ligi šampiona, konkretno eliminacija u duelima sa Real Madridom verovatno ubrzali odlazak pre leta. 

U PSŽ Poketinu zameraju i lutanje u kompoziciji tima, nesposobnost da uklopi prilično nesrećnog Mesija, ali i to da nije demantovao priče o odlasku u Mančester Junajted...

Problem je što je Zidan dva puta odbio da razgovara sa Parižanima, i daje mu je bliža ideja da nasledi Dešampa na klupi "Les Blesa" posle Mundijala, međutim, u Kataru se nadaju da će uspeti da ubede Zizua. Spremili su mu pojačanja poput Pogbe, šuška se da su se dogovorili sa Dembeleom, ali i da su spremni da dovedu i Kristijana Ronalda kao zamenu za Mbapea. 

Ponovimo, ako ispadne iz Lige šampiona, Poketino bi mogao da dobije otkaz pre leta (ima ugovor do 2023. godine), a PSŽ neće imati problem da postavi privremenog trenera dok ubeđuje Zidana. Uostalom, titula se ne dovodi u pitanje, pa ni odlazak trenera ne bi imao nikakav uticaj na kraj sezone. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke