Povratak Rašforda ključan za naredni period Mančestera, evo i zašto

Autor: Sportske Net
četvrtak 07.10.2021.
11:22
Izvor: Sportske.net

Vraća se konačno.

EPA-EFE/GLYN KIRK / NMC / AFP
EPA-EFE/GLYN KIRK / NMC / AFP

Povezane vesti

Nije Mančester junajtedu dugo trebalo da zažali zbog odsustva Markusa Rašforda u svom timu.

Nakon tri meseca pauze, 23-godišnjak je u sredu bio u zapisniku u prijateljskoj utakmici iza zatvorenih vrata protiv Blackburna.

Rašford se vratio punim treninzima u petak, 1. oktobra, a sada se najavljuje da bi mogao da bude u sastavu za meč protiv Lestera, koji se igra posle reprezentativne pauze, 16. oktobra.

Ono što je Rašfordu svojstveno, jeste da igra dobro kada su velike utakmice. Postizao je golove i protiv Čelsija, Lestera, Liverpula, Sitija. Sve su to protivnici koji dolaze u Junajtedu u narednom periodu.

Rašford bi svakako bio pravo osveženje za Mančester junajted. Podsećanja radi, fudbaler je krajem prošle sezone imao problema sa ramenom, ali i skočnim zglobom. Na kraju je operisao rame letos, a povratak na teren najavljen je u oktobru. Ovo je ujedno i najduži odmor koji je imao u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Rašford je prošle sezone igrao u 37 od 38 utakmica Premijer lige i bio neiskorišćena zamena u drugoj, poslednjoj pobedi nad Volvsima. Nastupao je u 13 od 15 evropskih utakmica. Upisao je 22 gola i 14 asistencija. 

Ove sezone, nema sumnje da je konkurencija za mesta u timu porasla. Sančo i Ronaldo stigli su letos, razvoj Grinvuda se nastavlja impresivno. Tu su takođe, kao rezervne opcije Antoni Marsijal, Džesi Lingard i Edinson Kavani.

Rashford može igrati na bilo kojoj od te tri napadačke pozicije, ali ne treba očekivati da će biti špic pored Ronalda, Kavanija i Grinvuda. Njegova najjača pozicija mora biti s leve strane. Možda će povratak Rašforda biti katalizator za promenu u centru terena, ali još je rano govoriti o tome, pogotovo kada je reč o Solskjeru, koji je kralj nepredvidivih i nelogičnih odluka. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke