Poznat poslednji učesnik Mundijala!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 14.06.2022.
21:53
Izvor: Sportske.net

Igraće u grupi "smrti".

EPA/JEFFREY ARGUEDAS
EPA/JEFFREY ARGUEDAS

Povezane vesti

Fudbaleri Kostarike savladali su Novi Zeland sa 1:0 i izvadili poslednju "vizu" za Katar i Svetsko prvenstvo.

Kostarikanci su šokirali šampiona Okeanije i poveli već u drugom minutu, strelac je bio nekadašnji fudbaler Arsenala Džoel Kembel.

Nakon primljenog gola Novozelanđani su preuzeli terensku inicijativu i počeli da stvaraju prilike. Prvu je imao Aleks Grejv u 11. minutu, na njegovu nesreću lopta je zavšila pored Navasovog gola.

Uspeli su igrači Novog Zelanda do postignu gol u 38. minutu, napadač Njukasla Kris Vud savladao je Navasa, ali je pogodak poništen zbog faula u začetku napada.

Kao da je nepriznat pogodak "ubio" moral Novozelanđanima, prestali su da budu agresivni u drugom poluvremenu, pa je Kostarika kontrolisala dešavanja na terenu.

Igrao se 67. minut, kada su stvari za Novi Zeland postale još gore. Totalno bespotrebno rezervista Okeanaca Kosta Barbarusis je, na protivničkoj polovini, grubo startovao na protivnika i dobiodirektan crveni karton.

Pokušao je Novi Zeland da sa desetoricom dođe do produžetaka, ali je to bio pretežak zadatak protiv organizovanog protivnika i raspoloženog Kejlora Navasa.

Kostarikanci su uspeli da odbiju sve nalete protivnika i plasiraju se na Svetsko prvenstvo.

Tamo će igrati u grupi "E" zajedno sa Nemačkom, Španijom i Japanom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke