Poznata cena za Ćabija Alonsa, hoće li neko toliko platiti i Bajer popustiti?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 29.02.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Bajern ili Liverpul, a možda i ostanak među "farmaceutima".

AP Photo/Martin Meissner
AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Odavno neki trener nije bio najveća zvezda prelaznog roka koji sledi, kao što je trenutno strateg Bajer Leverkuzena Ćabi Alonso.

Španac je preuzeo "farmaceute" u teškoj situaciji 2022. godine, da bi dve godine kasnije Bajer koračao ka osvajanju titule u Bundesligi i bio najbolji tim u grupnoj fazi Lige Evrope u kojoj je ostvario svih šest pobeda u grupnoj fazi.

U fudbalu "velike ribe jedu male", pa tako Bajern Minhen i Liverpul žele da "pojedu" lidera nemačkog šampionata i na leto mu odvedu najboljeg kojeg ima, Ćabija Alonsa.

Već se nedeljama 42-godišnjak povezuje sa Bajernom i Liverpulom, koji će ovog leta ostati bez trenera, odnosno menadžera, Tomasa Tuhela i Jirgena Klopa.

Trenuno se čini da je Bajern ispred Liverpula kada je u pitanju trka za Ćabijem Alonsom, a novinar nemačkog "Skaja" odlično upućen u dešavanja u tamošnjem fudbalu Florijana Platenberg tvrdi da verovatno najtalentovaniji trener današnjice želi u Bajern, ali da se o svemu pita njegov sadašnji klub za koga je ugovorom vezan do leta 2026. godine.

Bajer neće pustiti Alonsa za manje od 15.000.000 evra kolika mu je izlazna klauzula, a još je realnije da će čak 25.000.000 biti dovoljno da "farmaceuti" popuste.

Navodno, Alonso sa upravom Bajera ima obećanje da će ga pustiti u Bajern ili Liverpulom ukoliko neki od ovih klubova budu spremni da plate željeni iznos. Ukoliko se to ne desi, naredna prilika biće tek na leto 2025. godine, kada će za transfer Alonsa sigurno biti dovoljno izdvojiti minimalnih 15.000.000 evropskih novčanica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke