Poznata Eriksenova sudbina

Autor: Boris Jovanović
petak 23.07.2021.
08:33
Izvor: Sportske.net

Italijani potvrdili...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Potvrđeno je, Kristijan Eriksen će, ako ne izvadi defibrilator morati da ode iz Serije A.

Ono što se pretpostavljalo potvrdio je savez, prema statutu donetom pre pet godina, osobe koje imaju ugrađen ovaj aparat ne mogu profesionalno da se bave fudbalom. 

Frančeko Brakonaro koji je član jedne od komisija saveza koje se bave ovim pitanjima je pojasnio da bi vađenje defibrilatora značilo da nema više opasnosti od bolesti i da bi tek tada mogao da igra na Apeninima.

Međutim, u praksi se ovo ne radi nikada, Eriksen je praktično bio u komi i sigurno da lekari neće rizikovati da se ovako nešto ponovo desi.

Defibrilator funkcioniše na nivou prepoznavanja aritmija i srčanog zastoja koji je opasan po život, pa će Eriksen, ako želi da igra morati da to učini na svoju odgovornost u nekoj drugoj ligi. U Engleskoj važe ista pravila, ali u Holandiji gde je nekada igrao, kapiten njegovog bivšeg kluba Dejli Blind igra sa ugrađenim aparatom. 

Mnogi kardiolozi koji su preporučili ovakvo rešenje problema (mada se nikada ne može biti siguran), smatraju da bi previše rizikovao nakon onoga što mu se desilo i da, bez obzira što nema istoriju srčanih bolesti u porodici, testovi ne lažu.

Danac je izjavio da će igrati, da mu je tek 29 godina, ali sigurno će morati da prođe još nekoliko meseci oporavka i da se prati stanje.

Najvažnije je da je preživeo, sve, ostalo, pa i profesionalno igranje fudbala je potpuno nebitno.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.