Poznata Murinjova sudbina?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 12.04.2021.
10:39
Izvor: Sportske.net

Pljušte kritike, samo jedna stvar je važnija...

EPA-EFE/Clive Rose
EPA-EFE/Clive Rose

Povezane vesti

Kada je stigao u Englesku prvi put, bio je harizmatičan, pomalo divalj, ali pobednik. Bilo je šarma u svim tim njegovim istupima.

"Ali sada, taj čovek je prošlost, Murinju naprosto nije ostalo ništa, samo je iritantan", smatra Kris Saton nekadašnji napadač koji je sa Blekburnom osvojio titulu.

Kolumnista "Dejli Mejla" kaže da Murinjo traži od navijač da veruju njemu a ne svojim očima i da su tvrdnje da je Totenhem igrao dobro čista glupost.

"Niko ne vidi, pogotovo navijači Totenhema gde je to Totenhem dobar. Izgubili su deset mečeva i Murinjo pokušava da skine odgovornost sa sebe", dodaje Saton.

Vidi se transformacija, ali u protivničkoj ekipi, Šo je potpuno drugačiji igrač pod Solskjerom nego kod Murinja koji ga je optuživao da nema mozak dostojan fizičkih karakteristika.

Sedam utakmica pre kraja, Spursi su sedmi, i imaju šest bodova manje od četvrtoplasiranog Vest Hema. Realno, to će teško nadoknaditi, tim pre što su ispred njih još dva tima. Imaju šansu da osvoje trofej u Liga kupu, ali to neće spasiti Murinja bez Lige šampiona.

"Problem je jasan, vrednost igrača pod njim pada, pogledajte Dele Alija i Vinksa. To je stvar preko koje Livi neće lako preći", kaže Džejmi Rednap, stari kritičar Portugalca. 

"Šta god rekli o Totenhemu oni su uvek igrali fudbal sa stilom. Ovo sada je neuporedivo, i navijači to znaju", dodaj je Rednap.

Ali, šta može da učini Danijel Livi?

Prema tvrđenju "Ekspresa", baš ništa. On se nada da bi Murinjo mogao da osvoji Liga kup, prvi trofej posle 13 godina, kako bi dao predsedniku razlog da ga ne otpusti.

Iza svega se krije novac.

Totenhem ne može da priušti odštetu, plus da dovede Brendana Rodžersa to bi značilo da potroše 50 miliona minimum na dva trenera i to neto, taj novac nemaju.

Zbog toga je Murinjo siguran, ima još osam utakmica do kraja sezone i verovatno će preživeti i naredne godine voditi "Pevce".

Zvuči logično, bez obzira na sve, Livi prvo vodi računa o novcu, treba da se suoči sa problemom kakav je Hari Kejn i sigurno da nema mnogo prostora da dovede novog trenera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Monday, 12.04.2021
12:32

Eee o tome je stari lisac Levi trebalo da razmislja kad ga je angazovao.