Prazni meci Španaca, Portugalci izrekli kaznu i otišli u finale EP

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 03.06.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net

Odlična utakmica u Mariboru.

EPA-EFE/Igor Kupljenik
EPA-EFE/Igor Kupljenik

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Portugalije prvi su finalisti Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine pošto su savladali vršnjake iz Španije sa 1:0 u "Ljudskom vrtu".

Veoma zanimljiv, otvoren meč viđen je u Sloveniji, uprkos ulogu koji je on nosio. Pregršt šansi, posebno za Špance, koji su bili konkretniji, ali Portugalija je preživela sve njihove nalete i uz malo sreće došla do borbe za trofej.

Portugalci su pretili u prvom delu uglavnom iz kontri preko brzonogog Rafaela Leaa, dok su Španci šutirali čak 19 puta, ali svega četiri pokušaja završavala su u okviru gola. Kapiten Kukurelja je pogodio stativu u drugom poluvremenu i u periodu od 46. pa do 70. minuta Španija je konstantno pretila, ali uzalud.

Stali su nakratko Portugalci na loptu i u 80. minutu su kreirali šansu preko koje su poveli. Vitinja je poslao srašan pas na bok za Fabija Vijeiru koji je tražio Tijaga Tomasa, ali završilo se reakcijom Kuenke koji, u želji da spreči to dodavanje, vara sopstvenog golmana i postavlja 1:0 za rivala.

Oni će u finalu igrati sa boljim iz duela Holandija - Nemačka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke