Praznik fudbala u Vigu, Sevilja slavila u goleadi protiv Selte

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 12.04.2021.
22:54
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč.

 EPA-EFE/Salvador Sas
EPA-EFE/Salvador Sas

Povezane vesti

Fudbaleri Sevilje slavili su na gostovanju Selti u Vigu 4:3 u pravoj goleadi koja je na najbolji način upriličila završetak 30. kola španske La Lige.

Sevilja je na "Balaidosu" povela već u sedmom minutu golom Žila Kundea posle izvanrednog udarca glavom posle centaršuta Markosa Akunje.

Usledila je prava minijatura Jaga Aspasa koji je u razmaku od pet minuta postigao dva gola preokrenuvši rezultat u korist Selte.

Bivši napadač Sevilje je najpre u 20. minutu bio precizan sa penala, a zatim je pet minuta kasnije realizovao sjajnu kontru posle pasa Denisa Suareza.

Sevilja je izjednačila u 35. minutu kada je Fernando postigao lep gol nakon što je posle njegovog udarca lopta pogodila jednog od defanzivaca domaćeg tima.

Uzbuđenjima nije bilo kraja do završetka poluvremena pošto je novo vođstvo Selti doneo Brais Mendez posle sjajno loba nakon kombinacije sa Suarezom.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a izjednačenje Sevilji u nastavku je doneo Ivan Rakitić u 60. minutu pošto je ispratio vrlo dobru akciju svog tima i unutar kaznenog prostora lako matirao protivničkog golmana.

Trener gostiju iz Andaluzije Đulen Lopetegi kao da je predosetio da aktuelni osvajač Lige Evrope može do celog plena, pa je u roku od sedam minuta od izjednačujućeg gola poslao trojicu fudbalera na teren.

Među njima bio je i Papu Gomez koji je u 76. minutu postigao pobedonosni gol za Sevilju nakon što je uporno "iščačkao" loptu iz nogu defanzivca Selte, a zatim preciznim udarcem savladao golmana domaćeg tima.

Sevilja je ovom pobedom pobegla Real Sosijedadu na četiri boda učvrstivši se na mestu koje vodi u Ligu šampiona, dok je Selta ostala na 10. mestu sa istim brojem bodova kao poziciju niže rangirani Atletik Bilbao.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke