Prekinuta istorijska vladavina u svetu fudbala – Viljaš-Boaš predsednik Porta!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 28.04.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ničija nije do zore gorela...

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Fudbalski klub Porto dobio je u subotu kasno uveče novog predsednika i to će biti Andre Viljaš-Boaš!

Nekadašnji trener tima sa Dragao stadiona, osvajač Lige Evrope sa tim klubom i čovek koji je kasnije predvodio Čelsi, Totenhem, Zenit i Olimpik Marsej, odlučio se na ovaj potez početkom godine što nije bilo preveliko iznenađenje budući da je on takvu odluku najavljivao još ranije.

Međutim i dalje je reč o mladom treneru, ali on je van profesije već tri godine otkako je napustio Marsej i očigledno je da se pripremao za funkcionersku ulogu.

Ovu, nije bilo lako dobiti – nimalo! Naime, Viljaš-Boaš je prekinuo četrdesetdvogodišnju vladavinu Horhea Pinta da Koste. Čuveni predsednik Porta ima 86 godina i čovek je koji je najduže na čelu jednog fudbalskog kluba u istoriji. Osim toga, osvojio je 68 trofeja sa Portom što ga takođe izdvaja u fudbalskom svetu.

Bez kontroverzi nije moglo, pa je tako Viljaš-Boaš prethodnih dana bio suočavan sa zastrašivanjima, ali je ubedljivo pobedio glavnog protivkandidata. 

Ono što je sada važno istaći jeste da je novi ugovor do 2028. koji je sadašnji trener Seržo Konseisao potpisao sa Portom pre nekoliko dana nevažeći! On bi bio validan samo u slučaju da je Horhe Pinto da Kosta dobio novi mandat, pa će tako Viljaš-Boaš odlučivati o sudbini aktuelnog stratega Porta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke