Prekipelo - Ajaks smenio trenera!

Autor: Darko Mitrović
petak 27.01.2023.
00:27
Izvor: Sportske.net

Zvanično saopštenje kluba posle najnovijeg kiksa.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Ajaksovoj seriji bez pobede u Erediviziji ne vidi se kraj.

Preneli smo večeras, sedmi uzastopni meč bez trijumfa, od toga šesti vezani remi Ajaks je upisao protiv Volendama na svom terenu.

Taj meč je završen rezultatom 1:1, a Ajaks je pao tek na petu poziciju sa 34 boda, sedam manje od vodećeg Fejenorda.

S obzirom da je Volendam jedna od najslabijih ekipa u ligi i da je u zoni ispadanja, večerašnji remi je i najveći Ajaksov kiks, pa je uprava kluba hitno reagovala - smenom trenera Šrojdera.

To je kasno večeras i potvrđeno u zvaničnom klupskom saopštenju.

''Ajaks je odmah smenio Alfreda Šrojdera. Trenerski ugovor je važio do 30. juna 2024, ali će sada biti odmah raskinut. Mnogo izgubljenih bodova i nerazvijenost tima glavni su razlozi za ovu odluku. Uprava kluba više nema poverenja u dalju saradnju. Prekinuće se i saradnja sa pomoćnim trenerom Matijom Kaltenbahom'', piše na zvaničnom klupskom sajtu.

Prenosi se i izjava Edvina van der Sara, izvršnog direktora kluba.

''To je bolna odluka, ali i neophodna. Posle dobrog početka sezone, izgubili smo nepotreban broj bodova. I utakmica je bila nestabilna. Svetsko prvenstvo je značilo ranu i dugu zimsku pauzu. Držalo nas je samopouzdanje da možemo da promenimo stvari i poboljšamo ih. Poslednjih nedelja postalo je sve jasnije da ne može da se preokrene tok, a verujemo da je uprkos brojnim transferima imao na raspolaganju jak i šampionski dostojan tim. Izgubio je mnogo bodova poslednjih nedelja i nažalost nismo videli nikakav napredak'', zaključio je Van der Sar.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke