Preklinjao je Junajted da dovede Halanda, nije vredelo! A onda im ni Belingem nije bio dovoljno dobar...

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.03.2024.
18:47
Izvor: Sportske.net

Legenda kluba sve otkrila.

EPA-EFE/ANTHONY ANEX
EPA-EFE/ANTHONY ANEX

Povezane vesti

Mančester junajted nikako da se vrati na put kojim ga je vodio Aleks Ferguson, započeo je već drugu deceniju bez osvojene titule u Premijer ligi na koju čeka još od 2013. godine i ni danas nema naznaka da bi uskoro nešto moglo da se promeni po tom pitanju.

Možda bi sve bilo drugačije da su čelni ljudi Junajteda prethodnih godina bolje skautirali pojedine igrače koji su danas među najvećim zvezdama u Evropi.

Na tu temu je u podkastu Skaj Sporta govorio legendarni fudbaler, kasnije i trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer koji ne može da prežali što su u klubu ignorisali njegove apele da se angažuje njegov zemljak Erling Haland, sadašnja gol-mašina Mančester sitija, sa kojim osvaja trofeje, jedan za drugim.

"Dva puta sam PREKLINJAO Junajted da uzme Halanda, pre šest i pet godina.  Dve sezone sam ga trenirao. Leto pre nego što sam došao za trenera Junajteda nazvao sam klub i rekao: 'Morate dovesti ovog malog, on će biti top klasa.' To je bilo u junu 2018. Odbili su me rečima: 'Ne, imamo dovoljno izveštaja o igračima.'

Onda sam došao u Junajted, a Molde je prodao Halanda u Salcburg za 8 miliona evra. Tada sam, zahvaljujući tome što sam bio u Mančesteru, lično otišao u upravu i rekao da ga odmah kupimo, jer je imao otkupnu klauzulu od 20 miliona evra. Više nego što bi ga platili da su me poslušali godinu ranije, ali i dalje sića, prava krađa. 

Uveren sam da bi Erling tada došao u Junajted jer tada u Salcburgu nije igrao par meseci. Junajted me opet odbio, a prve ponude poslao je kada je Haland počeo da 'rešeta', ali tada je bilo prekasno'', ispričao je Solskjer.

Nova velika zvezda je danas i Džud Belingem, sadašnji as Real Madrida, koji je pre nekoliko godina takođe bio nadohvat ruke Mančester junajtedu.

''Džud je bio u našem trening-kampu. Tu smo bili Aleks Ferguson, Brajan Robson, Erik Kantona i ja. Svi smo razgovarali s njim i najbolje predstavili klub. Ali on je znao šta želi. Tražio je zagarantovan broj minuta u prvom timu. Imao je tada 17 godina i bio je najzreliji 17-godišnjak kog sam ikada video. Sve je isplanirao", objasnio je Solskjer.

Belingem je posle toga otišao u Dortmund koji ga je kupio za 30 miliona evra, a tri godine kasnije prodao Realu za 103 miliona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke