Premijerligaši presekli, Klop najnezadovoljniji odlukom!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 20.12.2021.
16:25
Izvor: Sportske.net

Ništa od prekida sezone.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Uprkos sve nepovoljnijoj situaciji u vezi sa koronavirusuom i učestalom broju otkazivanja utakmica, većina klubova u Premijer ligi Engleske usaglasila se da se sezona ne prekida.

Prošla nedelja je bila simptomatična kada je reč o velikom broju zaraženih igrača u Engleskoj, što je nateralno klubove da danas organizuju sastanak čiji je ishod mnoge iznenadio.

Na sastanku koji je trajao duže od dva sata odlučeno je da se sezona nastavi.

Nekoliko klubova zalagalo se za pomeranje datuma odigravanja poslednjeg kola uoči Nove godine, ali su drugi istrajali u nameri da je to suviše kompleksno i da stvara dodatni rizik jer bi bilo kakva odlaganja tog tipa predstavljala ogroman ekonomski gubitak za Premijer ligu.

Zbog odluke da se mečevi igraju spomenutog vikenda nezadovoljan je bio menadžer Liverpula Jirgen Klop, koji je još ranije insistirao na odlaganju, a više o njegovom stavu sigurno će biti reči u narednim danima.

Uprkos problemima i velikom broju zaraženih, u ligi su od samog početka nameravali da nastave sa takmičenjem uz odlaganja samo onih mečeva koji apsolutno ne mogu da budu odigrani.

Na sastanku se glasalo i za obustavu kompletnog šampionata, ali ovaj predlog nije podržao nijedan klub.

Šampionat u Engleskoj nastavlja se u nedelju od kada će sve do četvrtka biti odigrano tzv. "duplo kolo", o čijem odlaganju je bilo reči.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke