Preminuo Kevin Kembel

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 16.06.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Još jedan prerani odlazak.

Arsenal FC
Arsenal FC

Povezane vesti

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Evertona Kevin Kembel umro je u 54. godini.

Arsenal i Everton danas su objavili vest o smrti, a londonski klub saopštio je da je da je Kembel umro posle kraće bolesti.

"Svi u Arsenalu su skrhani zbog smrti voljenog bivšeg igrača Kevina Kembela. Naš navijač od malena, Kevin je 1985. godine došao u mlađe kategorije kao 15-godišnjak, ubrzo demonstrirao neverovatan osećaj za gol i postao je najbolji mladi napadač naše zemlje", navodi se u saopštenju Arsenala.

Kembel je odigrao 228 utakmica i postigao 59 glova za Arsenal, sa kojim je osvojio titulu 1991. godine. Sa londonskim klubom osvojio je i FA kup, Liga kupa i Kup pobednika kupova, pre nego što je prešao u Notingem Forest 1995. godine. Igrao je kratko za Trabzonspor, a u martu 1999. godine prešao je u Everton.

Everton je saopštio da je duboko ožalošćen zbog smrti jednog od najpopularnijih i najvoljenijih igrača u istoriji kluba. "Nije bio samo pravi heroj Gudison Parka i veliki ljubimac navijača, Kevin je bio prvi tamnoputi kapiten Evertona i neverovatna osoba, što znaju svi koji su imali zadovoljstvo da ga upoznaju", saopštio je klub iz Liverpula.

Kembel je odigrao 164 utakmice i postigao 51 gol za Everton tokom šestogodišnjeg boravka na Gudisonu. Igrao je još za Vest Bromvič Albion, a karijeru je završio 2007. godine u Kardifu.

Igrao je za mladu reprezentaciju, kao i jednu utakmicu za B ekipu Engleske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke