Preokret Đenove, prelepi golovi!

Autor: Darko Mitrović
petak 19.03.2021.
22:44
Izvor: Sportske.net

Parmi pripalo prvo, gostima drugo poluvreme, junak utakmice Đanluka Skamaka.

Beta/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Beta/Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Povezane vesti

U prvoj utakmici 28. kola italijanske Serije A, Đenova je kao gost posle preokreta u drugom poluvremenu savladala domaću ekipu Parme rezultatom 2:1.

Parma je povela već u 16. minutu meča, prelepim golom Gracijana Pelea, koji je u kaznenom prostoru primio loptu na grudi, a onda ih ''makazicama'' poslao u gol - 1:0.

U poluvremenu se kao ključni potez trenera gostiju Balardinija, koji je na teren poslao Đanluku Skamaku i to mu se vrlo brzo isplatilo.

Igrao se 50. minut meča, kada su gosti izveli akciju po levoj strani, usledio je centrašut ka Skamaki, koji nije uspeo da glavom zahvati loptu, ali ona dolazi do Zapakoste, koji sa desne strane u pokušaju da šutira zapravo asistira Skamaki koji ovoga puta pogađa mrežu - 1:1.

Na preokret se čekalo još 19 minuta, a onda Pjaca kroz sredinu proigrava Skamaku, kome je ostavljeno dovoljno prostora na oko 25 metara od gola, odakle je poslao pravi projektil u donji levi ugao gola golmana Sepea 1:2.

Domaći do kraja meča nisu uspeli da stignu bar do boda, pa su ostali na samo 19 osvojenih bodova, na pretposlednjem mestu na tabeli. Đenova se približava sredini tabele i sada ima 31 bod na deobi dvanaestog i trinaestog mesta sa Bolonjom.

Za pobedničku ekipu je od prvog minuta nastupio iskusni srpski vezista Ivan Radovanović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke