Preokret Evertona za opstanak - Ostaje dilema Barnli ili Lids?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 19.05.2022.
22:53
Izvor: Sportske.net

Čelsiju samo bod protiv "Lisica".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Evertona savladali su Kristal Palas sa 3:2 posle velikog preokreta i sačuvali mesto u Premijer ligi.

Palas je mnogo bolje krenuo u meč. Ekipa Frenka Lamparda osećala je veliki pritisak zbog važnosti utakmice, pa su im se noge "okovale" u prvom poluvremenu.

To je iskoristio gost iz Londona i poveo u 21. minutu preko Žan-Filipa Matete. Everton se našao u bezizlaznoj situaciji kada je Žordan Aju pogodio za 0:2 u 36. minutu.

A onda se sve promenilo u drugom poluvremenu. Posle samo devet minuta igre domaći su smanjili prednost Palasa, gol je postigao defanzivac Majkl Kin.

Izjednačenje Evertonu doneo je Brazilac Rišarlison 15 minuta pre kraja meča. Domaći su do potpunog preokreta došli u 85. minutu, strelac pogotka vrednog opstanka bio je Dominik Kalvert-Luin.

Everton je pobedom svoje brige prebrinuo, dok Barnliju i Lidsu ostaje poslednje kolo da se spasu.

Barnli je večeras imao šansu da popravi svoj položaj pred poslednju utakmicu i delimično je u tome uspeo. Odigrali su 1:1 na gostovanju Aston Vili, pa im je u poslednjem kolu Barnli dočekuje Njukasl, dok Lids gostuje Brentfordu. Ukoliko zabeleže identične rezultate, u ligi će opstati Barnli, zbog bolje gol razlike.

Večeras je Barnli poveo na "Vila parku", u 45. minutu siguran je sa "bele tačke" bio Ešli Barns. Bod Vili doneo je Emilijano Buendija u trećem minutu drugog dela.

U rezultatski nevažnoj utakmici Čelsi i Lester remizirali su 1:1.

Povele su "Lisice" već u šestom minutu, strelac sjajnog pogotka je bio Džejms Medison. Čelsi je izjendačio u 36. minutu, a strelac je bio Markos Alonso.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke