Preokret Juventusa po Kostićevim notama, povratak Pogbe, Radonjićev košmar!

Autor: Darko Mitrović
utorak 28.02.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

Mnogo sadržaja večeras u torinskom derbiju.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

U derbiju 24. kola Serije A, Juventus je večeras na svom terenu savladao ekipu Torina rezultatom 4:2 i upisao četvrtu uzastopnu pobedu u šampionatu Italije.

Juve sada ima 35 bodova, stigao je Bolonju na sedmom mestu, uz napomenu da je ''Staroj dami'' prethodno oduzeto čak 15 bodova zbog finansijskih nepravilnosti. Torino sada ima četiri boda manje na devetoj poziciji.

Od samog početka meča bilo je uzbudljivo, s obzirom da je Torino poveo u drugom minutu meča. Gol je postignut posle kornera sa desne strane, kada je Karamo ostao ''zaboravljen'' u petercu Juventusa i iz neposredne blizine je savladao Ščešnjija - 0:1.

Juventus je pokušao što pre da uzvrati, a akcije su u narednim minutima tekle uglavnom po levoj strani preko Filipa Kostića. Upravo on je u 16. minutu sa leve strane pokušao da pronaše Vlahovića koji nije zahvatio tu loptu, ali jeste Kvadrado koji iskosa sa desne strane pogaa mrežu za 1:1.

Posle petnaestominutnog zatišja, najpre je Vlahović ''zagrejao dlanove'' Vanji Milinković-Saviću, a na drugoj strani je u 43. minutu Ivan Ilić odlično centrirao sa leve strane za Sanabriju koji još bolje reaguje i pogađa donji desni ugao gola domaćih - 1:2!

Iako je samo par minuta ostalo do kraja poluvremena, t je bilo dovoljno da Juventus ponovo izjednači. Učinili su to domaći posle kornera Di Marije, kada je Danilo zahvatio loptu glavom, lopta je pogodila stativu i odbila se iza gol linije - 2:2.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a u 57. minutu Dušan Vlahović je imao odlilnu priliku da donese preokret svom timu, ali je prečka bila saveznik Torina.

U 67. minutu prečka spasava i Juventus posle udarca Linetija sa ivice kaznenog prostora.

Par minuta kasnije veoma važan trenutak utakmice - ulazak Pola Pogbe na teren u ekipi Juventusa, što je njegov prvi nastup u ovoj sezoni, posle skoro godinu dana pauze zbog povrede.

I već u 71. minutu Juve konačno dolazi do trećeg gola. Federiko Kijeza, koji je kao i Pogba ušao u 69. minutu, odlično je centrirao sa desne strane u kazneni prostor, gde je Bremer odlično reagovao glavom i preciznim udarcem pogodio desnu stranu gola golmana Vanje Milinković-Savića.

Kao da je trener Torina Ivan Jurić pronašao krivca u Nemanji Radonjiću, pa je odlučio da ga izvede iz igre samo 14 minuta pošto ga je poslao na teren!?

Ali, taj potez mu se nije isplatio, jer je Juve u 81. minutu posle centaršuta Kostića iz slobodnog udarca potvrdio pobedu golom Rabioa - 4:2!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke