Preokret Rome, Račić će imati za čime da žali!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.12.2023.
19:55
Izvor: Sportske.net

Pobeda Murinjovog tima na teškom gostovanju.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

U susret večerašnjem derbiju između Napolija i Intera, vrlo zanimljivo je bilo i u duelu Sasuola i Rome.

Ovaj meč 14. kola italijanske Serije A dobila je Roma koja je kao gost posle preokreta u drugom poluvremenu slavila sa 2:1, što je prva pobeda ''vučice'' na ''Mapei stadionu'' posle pet godina.

Ovo je sedma pobeda Rimljana od početka sezone i sada na petom mestu ima 24 osvojena boda, koliko i Napoli koji večeras ima priliku da uveća bodovni saldo. Sasuolo je ostao u donjem delu tabele, na petnaestom mestu sa 15 osvojenih bodova.

Prvo poluvreme je pripalo domaćem timu koji je u 25. minutu poveo golom Mateusa Enrikea, a na asistenciju Berardija.

Veliki problemi za ekipu Sasuola počinju od 62. minuta kada je Baloka dobio direktan crveni karton, a Roma je u preostalih pola sata uspela da iskoristi prednost igrača više.

Na izjednačenje se čekalo do 76. minuta kada su gosti preko Kristensena iznudili jedanaesterac, a Dibala je bio precizan sa bele tačke - 1:1.

Samo šest minuta kasnije potpuni preokret. Dibala ovoga puta u ulozi asistenta, pripremio je priliku za Rasmusa Kristensena koji šutira iskosa sa desne strane, sa oko petnaest metara, lopta je zakačila jednog igrača domaćih i završila u mreži - 1:2.

U 87. minutu je izglednu priliku za novo izjednačenje imao srski reprezentativac Uroš Račić, ali je njegov udarac sa 17 metara završio iznad prečke.

Dva minuta kasnije je imao novi pokušaj, doduše iz teže pozicije, i opet nije našao put do mreže, pa je Roma uspela da zadrži minimalnu prednost. Inače, Račić je u ekipi Sasuola zaigrao od 65. minuta, kada je zamenio Lorijentea.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke