Preokret u Dortmundu, Siti u polufinalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.04.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Posle prvog poluvremena naslućivao se drugačiji epilog, ali favorit je ipak prošao dalje.

Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool
Beta/AP Photo/Martin Meissner, Pool

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona, pošto su i u drugom meču, kao gosti, savladali ekipu Dortmunda rezultatom 2:1. Istim rezultatom ''Građani'' su dobili i prvi meč, ali večeras je Dortmund posle prvog poluvremena imao rezultat koji ga vodi dalje.

''Milioneri'' su, naime, već u 15. minutu meča uspeli da povedu sa 1:0 i dođu do rezultata koji bi ih odveo dalje. Duga lopta tada je upućena u kazneni prostor za Erlinga Halanda, koji je pored Stounsa poslao loptu sa leve strane u sredinu, ona se potom odbila do 17-godišnjeg Džuda Belingema koji preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogađa mrežu golmana Edersona - 1:0.

Posle primljenog gola, gosti su pokušali da izvrše pritisak pred golom Marvina Hica, bila je tokom prvog poluvremena i jedna situacija kada su tražili jedanaesterac, ali je utisak da je sudija ispravno odlučio da ne pokaže na belu tačku u toj situaciji.

Ali, ono što tada nije uradio, španski sudija Del Sero je učinio u sedmom minutu drugog poluvremena, ali uz višeminutnu konsultaciju sa VAR sobom. Emre Džan je u svom kaznenom prostoru igrao rukom i to nije bilo sporno, ali jeste to da li je trebalo dosuditi penal s obzirom da se lopta od njegove glave odbila u ruku.

Bilo kako bilo, Marez je izveo jedanaesterac, to je učinio snažno i precizno, jednom rečju neodbranjivo i doneo izjednačenje ekipi Pepa Gvardiole.

Od tog trenutka su gosti kontrolisali rezultat, a sve dileme rešene su dvadesetak minuta kasnije. 

De Brujne je u 74. minutu posle solo-prodora odlično šutirao iskosa sa leve strane u suprotni ugao, ali je golman Hic odlično intervenisao i izbio loptu u korner. I, upravo posle tog kornera, Fil Foden rešava pitanje pobednika i putnika u polufinale Lige šampiona. Previše prostora mu je ostavljeno na ivici kaznenog prostrora, odakle je šutirao u bliži ugao i pogodio mrežu - 1:2.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Mančester siti je overio plasman u polufinale, gde će mu rival biti Pari Sen Žermen.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke