Preokret u vezi sa Kumanom - Laporta ipak ima drugo rešenje?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 10.05.2021.
15:57
Izvor: Sportske.net

Ko će biti trener Barse naredne sezone?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Trener Barselone Ronald Kuman nema sigurno mesto na klupi "blaugrane" za narednu sezonu, kako je delovalo da će biti.

Uspesi neće biti merilo u vezi sa budućnosti Ronalda Kumana u Barseloni. Mnogi članovi uprave kluba su protiv toga da Holanđanin ostane trener Katalonaca i naredne sezone i veruju da bi najbolje za Barsu bilo da u novu sezonu uđu sa novim trenerom, navodi novinar blizak ekipi sa "Nou Kampa" Moi Ljorens.

Bez obzira na to da li sa Barsom na kraju sezone ipak postane prvak, to neće biti garant za njegov ostanak uprkos tome što Kuman već pravi planove za narednu kampanju i izlazak na "transfer pijacu".

Navodno, najveći razlog za tako nešto jeste Kumanov stil igre, koji, kako se navodi, nema podršku većeg dela uprave i ne uklapa se u buduće ciljeve Barselone.

Poslednju reč će, naravno, imati prvi čovek "blaugrane" Đoan Laporta, koji je nedavno javno pružio podršku svom strategu, ali nije tajna da je bio veoma besan nakon poraza Barselone od Granade pre nekoliko sedmica, što je bila prilika za njih da preuzmu čelnu poziciju u šampionatu.

Nema mnogo slobodnih opcija za Barselonu ovog leta. Ćavi Ernandez, kojeg su želeli, potpisao je novi ugovor sa svojim Al Sadom, ali gotovo da nema sumnje da će se legendarni Španac kad-tad pridružiti Kataloncima, dok će Julijan Naglesman sesti na klupu Bajerna iz Minhena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke