Preokret Viljareala u derbiju, Moreno u konkurenciji za promašaj godine, Sosijedad nastavlja poteru za Realom i Barsom

Autor: Darko Mitrović
subota 31.12.2022.
18:15
Izvor: Sportske.net

Večeras osigrane dve poslednje utakmice 15. kola španske Primere.

EPA-EFE/Domenech Castello
EPA-EFE/Domenech Castello

Povezane vesti

Viljareal i Valensija su odigrali vrlo zanimljivu utakmicu, a na kraju su pobedu izborili domaći, i to posle preokreta u samom finišu meča - 2:1.

Sve je možda moglo da bude i drugačije da je Đerar Moreno pogodio nešto što je bilo teško promašiti na samom početku meča.

Tek što je počela utakmica, Valensija je imala fantastičnu priliku za vodeći gol. Gosti su izveli munjevitu kontru, čak trojica igrača su nadirala ka golu domaćih, na kraju ubačena lopta sa desne strane za Đerara Morena koji je bio potpuno sam na ivici peterca, ali je na opšte iznenađenje loptu poslao - pored gola! Ovo svakako ulazi u najužu konkurenciju za naj-promašaj sezone.

Ipak, Valensija je povela u 21. minutu kada se Kavani posle odbijene lopte od strane golmana Reine našao na pravom mestu i udarcem sa 11-12 metara pogodio desnu stranu gola - 0:1.

Očekivala se reakcija domaćih, a ona je usledila pred sam kraj prvog poluvremena. Tada je Moreno povukao kontru po levoj strani zatim poslao loptu u kazneni prostor gde je Čukvueze najpre lepo primirio loptu levom nogom, a onda poslao precizan udarac u donji desni ugao - 1:1.

U 60. minutu domaći su mogli do preokreta, Moreno je šutirao sa petnaest metara, gađao je donji desni ugao, ali je golman Mamardašvili izvanredno reagovao.

Ipak, preokret se dogodio u samom finišu meča, na isteku 88. minuta. Sve se dogodilo posle kornera sa leve strane, golman Mamardašvili se sudario sa jednim saigračem, što je iskoristio Argentinac Fojt i udarcem glavom pogodio nebranjenu mrežu - 2:1.

Mogla je na kraju pobeda Viljareala da bude i ubedljivija, ali je Kapuov pokušaj u šestom minutu nadoknade vremena zaustavila stativa.

Za to vreme, Sosijedad je ostvario rutinsku pobedu nad Osasunom rezultatom 2:0 i ponovo se probio na treće mesto na tabeli, iza Barselone i Reala.

Prvo poluvreme obležio je Brajs Mendez koji je u 22. minutu doveo ekipu Sosijedada u vođstvo. On je utrčao sa desne strane u kazneni prostor, majstorski se oslobodio protivničkog igrača, a onda preciznim udarcem pogodio donji desni ugao. Lopta je pogodila stativu i odbila se u mrežu za vođstvo od 1:0.

Prednost domaćih je duplirao Aleksander Serlot u 64. minutu meča. Izbegao je ofsajd posle pravovremenog dodavanja od strane Mendeza, ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane majstorskim lob udarcem pogodio suprotni ugao gola golmana Fernandeza - 2:0.

Deset minuta kasnije gosti su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, kada je Darko Brašanac zahvatio loptu glavom posle centaršuta sa desne strane, lopta je pogodila jednog od igrača Sosijedada, ali ruka je bila uz telo, pa nije bilo osnova za jedanaesterac.

Inače, Brašanac je priliku da zaigra dobio od 66. minuta umesto Tora, a u finišu meča je imao i jdnu odličnu intervenciju u svom kaznenom prostoru, kada je osujetio opasan nalet domaćih.

Finiš meča obeležio je ulazak Ojarzabala u ekipi Sosijedada. To je njegov prvi nastup posle duge pauze zbog povrede ligamenata kolena i navijači su ga gromoglasno pozdravili aplauzima.

-

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke