Preokret za anale, Barsa šampion Evrope!

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.06.2023.
17:56
Izvor: Sportske.net

Naslednice Mesija i drugova.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbalerke Barselone osvojile su Ligu šampiona.

One su posle fenoemanlnom finalu, posle velikog preokreta, savladale nemački Volfsburg sa 3:2, iako su na poluvremenu gubile sa 0:2.

Silovito je Volfsburg započeo utakmicu za trofej na "Filips" stadionu u Ajndhovenu. Već posle tri minuta nemački tim je poveo sjajnim golom Poljakinje Eve Pajor.

Uspeo je Volfsburg da udvostruči prednost do poluvremena. Igrao se 37. minut kada je Pajor asistirala Aleksandri Pop, a sjajna Nemica glavom pogodila mrežu "blaugrane".

Sve se okrenulo na početku drugog dela, a u glavnoj ulozi bila je Patricija Guhijaro. Špankinja je prepolovila zaostatak Barselone u 48. minutu pogotkom na asistenciju Karolin Hansen.

Samo dva minuta kasnije ponovo je Guhijaro bila na pravom mestu u pravo vreme, iskoristila dodavanje Kaldente i izjednačila na 2:2.

Gol vredan titule pravaka Evrope za Barsu postigla je Šveđanka Fridolina Rolfo u 71. minutu nakon katastrofalne reakcije odbrane Volfsburga.

Najbolja igračica na planeti Aleša Puteljas je zbog povrede presedela gotovo čitav meč na klupi "blaugrane", a u igru je ušla tek u sudijskoj nadoknadi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke