Preporođni Dembele, Leva kao Suarez, Ćavi na slatkim mukama!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 31.07.2022.
08:11
Izvor: Sportske.net

Katalonci upisali novu pobedu.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedom su završili američku turneju, pošto su noćas u Njujorku pobedili Red Bulse rezultatom 2:0. 

Strelci za Barselonu bili su Osman Dembele i Memfis Depaj.

Ćavi Ernandes je ponovo kombinovao, a ono što je očigledno smislio pred novu sezonu jeste da će dok Kunde ne bude spreman - štoperski par biti Kristensen i Erik Garsija, koji funkcioniše odlično, dok je Arauho ponovo bio desni bek. Ćavi je prvi put počeo sa Rafinjom i Dembeleom po bočnim pozicijama, uz Levandovskog u napadu.

Rafinja i Dembele su bili zaslužni za prvi gol, u 40. minutu Francuz je proigrao Brazilca, koji mu je kao na tacni servirao za 1:0. 

Levandovski ponovo nije imao sreće, dežurni kritičari su jedva čekali, pošto je promašio jedno šest, sedam izglednih prilika. Levandovski je pokazao kako sa lakoćom ume da se nađe u opasnoj zoni, šutirao je iz svih mogućih pozicija, falilo mu je malo za prvenac, ali će morati da pričeka još neko vreme. 

Ćavi Ernandes je posle utakmice podsetio da je Luis Suarez prošao kroz istu fazu po dolasku 2014. godine, da dugo nije mogao da proradi, a svi znamo šta je kasnije uradio. 

"Normalno da je Levandovski frustriran što lopta neće u gol, ali nismo zabrinuti. Važno je da razume kako da omogući sebi prostor za šanse, golovi će doći. Isto je bilo i sa Luisom Suarezom", rekao je posle meča Ćavi. 

Levandovski je igrao do 73. minuta, a zamenio ga je Memfis Depaj i postigao je novi gol. Holanđanin je u 87. minutu ukrao loptu štoperu pred kaznenim prostorom, obišao golmana i lako pogodio za konačnih 2:0.

Barsa je tako završila turneju bez poraza, uz tri pobede i to bez primljenog gola - Inter Majami 6:0, nad Realom 1:0 i ovu od 2:0, dok je jedino remizirala sa Juventusom - 2:2. 

Utisak je da je Ćavi preporodio Dembelea, koji je blistao na turneji i pokazao da će on i Rafinja voditi veliku borbu za krilne pozicije, uz Fatija. Rafinja je dao dva gola i upisao tri asistencije, Dembele je dao tri gola.

Takođe, Obamejang je opet odigrao odlično, pokazuje da odlično razume šta treba da radi kao "devetka", a dobro se pokazao i na krilu. Barsa konačno ima konkurenciju na svakoj poziciji, čak je i mladi Balde pokazao na ovoj turneji da još kako može da igra umesto Albe.

Barsa narednog vikenda u "Đoan Gamper" kupu dočekuje meksički Pumas, a onda sezonu otvara 13. avgusta kada na "Kamp nou" dolazi Rajo Valjekano.

Ako se po jutru dan poznaje, Barsa bi posle tri godine mogla da vrati titulu na "Kamp nou", a AdmiralBet nudi lepu kvotu - 2,34 za Katalonci osvajaju La Ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke