Potpuni haos u Italiji, vanredni sastanak, sukob - fudbal pao najniže!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 05.01.2022.
20:50
Izvor: Sportske.net

Napolitanci dobili dozvolu.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Virus korona uzeo je velikog maha i u Italiji, iako je do pre samo nekoliko nedelja izgledalo da je situacija mirnija nego u drugim evropskih zemljama.

Sezona je trebalo da se nastavi u četvrtak, a trenutno je vanredni sastanak Lige kako bi se donele krucijalne odluke po budućnost takmičenja.

Najveći problem je sukob Lige i lokalnih zdravstvenih vlasti (ASL) budući da prvi ne žele bilo kakvo odlaganje i ko se ne pojavi izgubiće službenim rezultatom 3:0, dok ASL, vođen zdravstvenom situacijom, traži da se mečevi ne odigraju. Nastala je potpuna zbrka.

Na teren definitivno neće fudbaleri Atalante i Torina, a problem među "Bikovima" mogao bi da rezultira i odlaganjem duela protiv Fjorentine u nedelju.

U timu za koji igra Saša Lukić nalazi se šestorica zaraženih fudbalera i dvojica članova stručnog štaba.

Dueli Salernitana - Venecija, Specija - Verona i Fjorentina - Udineze odložene su, a jedino je neizvesno da li će se odigrati derbi između Juventusa i Napolija, iako se gostujući tim već zaputio u Torino. 

Napoli ima veliki broj zaraženih fudbalera, a pošteđen nije ni trener Lučano Spaleti, međutim ekspedicija je sletetla u Torino, dan pred derbi protiv Juventusa.

Da bizarnost bude veća, čak trojica fudbalera Napolija pošla su na sever Italije, iako nemaju pravo nastupa. Reč je o Zjelinskom, Rahmaniju i Lobotki i oni su po sletanju na aerodrom u Torinu poslati u karantin.

Otkazana je i utakmica između Bolonje i Intera, zakazana za četvrtak od 12:30, pa čekamo samo na zvaničnu odluku za Juventus i Napoli jer je to jedina utakmica koja je još u igri. U suprotnom, čeka nas užasan scenario.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke